Naeweb

Mondriaanfonds, Amsterdam, geplaatst op 11 mei 2022

Stagiair communicatie

Logo Mondriaanfonds

Kom jij stagelopen bij het Mondriaan Fonds? Een echte buitenkans om de kunst- en erfgoedsector goed te leren kennen als toekomstige communicatie pro!

Er is een hele hoop te doen op de afdeling communicatie en jij mag overal van proeven; van het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten voor toekomstige kunstenaars en potentiële aanvragers tot het maken van (web)content over erfgoedinstellingen, makers en opdrachtgevers. Van meedenken over het diversiteit en inclusiebeleid, tot het promoten van de Kunstkoopregeling. Campaigning, contentcreatie, copywriting, grafisch design, beeldredactie en interne communicatie: binnen no time zet je stappen en ontdek jij jouw communicatietalent.

Het Mondriaan Fonds is het grootste publieke fonds voor beeldende kunst en erfgoed in Nederland. Namens het ministerie van OCW dragen wij bij aan de ontwikkeling van kunstenaars, curatoren en critici, de realisatie van projecten en activiteiten van musea en andere erfgoedinstellingen, kunstpodia, archieven, galeries en opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Dat doen we met ruim 50 collega’s. Op dit moment hebben we een vacature voor een

Stagiair communicatie (38 uur)
Startdatum 1 augustus/ 1 september 2022

De uitdaging
In deze functie ondersteun je de 5 communicatiecollega’s van het fonds. Op een gemiddelde dag draag je onder andere bij aan de creatie van onze (online) content, handel je de dagelijkse media-aandacht en correspondentie af en help je mee met het organiseren van onze publieksactiviteiten.

Optioneel is er 1 dag per week ruimte voor een onderzoek (onderwerp in overleg).

Het communicatieteam zorgt ervoor dat alles wat het fonds doet en mogelijk maakt, goed zichtbaar en vindbaar is. Hier doe jij praktijkervaring op en ontdek je wat er in het beeldende kunst- en erfgoedveld leeft en speelt. Jij brengt nieuwe ideeën en een frisse blik.

Jouw profiel
● Je houdt aantoonbaar van beeldende kunst, kunstplatforms, musea, geschiedenis & erfgoed.
● Je bent een gedreven persoon en doet een relevante (MBO/ HBO/WO-) studie op het gebied van communicatie, marketing en/of PR.
● We vinden dat wat jou drijft, je achtergrond en opvattingen, zeker zo interessant als je opleiding. Dus, laat zien wie je bent en welke ervaring je meeneemt, ook naast je studie.
● Je bent een echte aanpakker. Je stapt op iedereen af en durft te vragen; binnen no time hebben het fonds en de sector geen geheimen meer voor je.
● Je vindt het leuk om online analyses te maken, je kunt zaken duiden aan de hand van cijfers.
● CMS, Photoshop, direct mailings, copywriting, content, social media, evenementen of andere voorlichtingsuitingen; je pakt het graag op en/of leert snel.
● Eén van jouw eigenschappen is dat je nauwkeurig werkt.
● Je bent creatief en hebt gevoel voor taal.
● Je hebt zin om na je studie te gaan werken in de culturele sector.

Dit bieden wij
● Een stage waarbinnen ruimte is voor eigen initiatief en ontwikkeling, in een sector waarin een hoop te doen en te beleven valt.
● Een stage bij een maatschappelijke organisatie en de kans om mee te bouwen aan het Mondriaan Fonds van de toekomst.
● Een leerplek in een compact en ervaren communicatieteam.
● Een organisatie die zich actief inzet voor een gevarieerde beeldende kunst- en erfgoedsector. Verschillende perspectieven zijn een meerwaarde. Toegankelijkheid en representatie staan in ons beleid centraal. We zien het als onze taak de sector hierin te ondersteunen en te stimuleren. Dit doen we niet zonder ook naar onszelf te kijken en als organisatie hieraan te werken. Dit doen we gelukkig samen met alle collega’s. We hopen dat ook jij hiervoor jouw eigen ervaring meeneemt en samen met ons hieraan wil verder werken.
● Een stagecontract van 5 dagen per week voor een half jaar (startdatum 1 augustus of 1 sept 2022 in overleg).
● Een stagevergoeding van €619,- bruto per maand.
● Goede, professionele stagebegeleiding.
● Extra’s: een museumjaarkaart, culturele excursies en evenementen.

Geïnteresseerd? Reageer dan meteen!
Naast je CV ontvangen we graag een korte motivatie. We willen we graag weten wat jouw affiniteit met beeldende kunst en/of erfgoed is. Laat in je sollicitatie ook goed blijken wat je graag zou willen leren tijdens je stage. We vinden dat wat jou drijft, je achtergrond en opvattingen, zeker zo interessant als je opleiding. Dus, laat zien wie je bent en wat je meeneemt, ook naast je studie.

Wil je vanaf augustus/september 2022 stage lopen? Reageer voor maandag 6 juni 2022, 17.00 uur door te mailen naar communicatie@mondriaanfonds.nl o.v.v. ‘Stagiair Communicatie’.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.