banner festival 23

BNR, Amsterdam, geplaatst op 22 mei 2023

Stagiair BNR’s Big Five en BNR Zakendoen

Logo BNR

Wil jij leren radio/podcast maken en je ontwikkelen tot topjournalist? Kom dan stage lopen bij BNR’s Big Five en BNR Zakendoen. Je kijkt niet alleen mee, maar mag ook echt aan de slag. Daarbij ontmoet je topgasten als Alexander Klöpping, Rob de Wijk, Mariëtte Hamer, Frans van Houten (Philips), Wouter Kolk (Ahold Delhaize), Marjan van Loon (Shell Nederland) en Joost Farwerck (KPN).

Wij zoeken stagiairs voor
BNR’S BIG FIVE & BNR ZAKENDOEN

Duur: 3 maanden of meer

Uren: 40 uur per week

Startdatum: 1 juli 2023

Reageer zo snel mogelijk!


Wat ga jij doen?
Als stagiair volg je niet alleen ontwikkelingen in het nieuws op de voet, maar ga je ook gasten selecteren, gesprekken voorbereiden en interviews uitwerken.

Je draait tijdens je stage volledig mee op de redactie; een mooie combinatie van journalistiek, live radio maken en je verdiepen in actuele thema’s: van de oorlog in Oekraïne tot de woke-beweging, van inflatie tot de woningcrisis, van klimaatverandering tot grensoverschrijdend gedrag. Je krijgt de kans alle aspecten van het journalistieke hand- én denkwerk te leren en er is ruimte voor jouw eigen creatieve ideeën.

Wie ben jij?

-Je hebt de ambitie om (een betere) journalist te worden
-Je bent leergierig, nieuwsgierig en bereid alles op te pakken wat op je weg komt;
-Je wilt leren hoe je een goed radioprogramma/podcast maakt
-Je doet een opleiding op hbo of wo-niveau. Een economische of journalistieke opleiding is een plus, maar geen vereiste.
-Je vindt het leuk om te netwerken.

Wij willen het nieuws binnen onze redactie vanuit verschillende perspectieven bekijken. Daarom nodigen we uitdrukkelijk stagiaires van alle achtergronden uit om te reageren.

BNR
BNR is een algemene nieuwszender met nét iets meer aandacht voor ondernemen en economie dan andere zenders. Het redactieteam is ambitieus en enthousiast, en zit in Amsterdam, vlakbij het Amstelstation.

BNR’s Big Five
In BNR’s Big Five voeren Paul van Liempt of Diana Matroos diepgaande gesprekken rond één thema met vijf prominente gasten.

Zo verdiepte BNR’s Big Five zich afgelopen jaar in de wereld van de topadvocaten (met onder andere Bénédicte Ficq en Gerard Spong) en van de top het bedrijfsleven (met onder andere Marjan van Loon van Shell en Frans van Houten van Philips).

Ook ging BNR’s Big Five op zoek naar de oorzaken en oplossingen van de woningcrisis (met onder andere Onno Hoes van de NVM en Erik Gerritsen van woningcorporatie Ymere ) en werd er een week aandacht besteed aan de schoonheid van taal (met onder andere Paulien Cornelisse en Frits Spits).

BNR’s Big Five is elke werkdag te beluisteren tussen 10.00 en 11.00 op BNR Nieuwsradio en terug te luisteren als podcast.

BNR Zakendoen
Zakendoen is hét zakelijke nieuwsprogramma van de Nederlandse radio. Thomas van Zijl (misschien wel de best geïnformeerde presentator van Nederland) gaat in gesprek met de top van het Nederlandse bedrijfsleven, maar ook met starters en het mkb.

Wij brengen al het belangrijke nieuws dat grote en kleine ondernemers moeten weten. De coronacrisis, overnames, nieuwe regels vanuit Den Haag, faillissementen én de belangrijkste trends: BNR Zakendoen zit er bovenop. Dat doen we in een energiek, actueel en verdiepend programma dat precies snapt wat het Nederlands bedrijfsleven bezig houdt.
BNR Zakendoen is elke werkdag te beluisteren tussen 12.00 en 14.30 op BNR Nieuwsradio en terug te luisteren als podcast.

Interesse?
Stuur dan een e-mail met jouw korte motivatiebrief en cv naar Elisa Hermanides via zaken@bnr.nl.

Let op: je kunt alleen bij BNR stage lopen als je bent ingeschreven bij een opleiding! Stagiairs ontvangen maandelijks een stagevergoeding.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.