onderzoek covid en journalistiek

Pakhuis de Zwijger, Amsterdam, geplaatst op 5 januari 2021

Stage: Social Media Redacteur (m/v/x)

Logo Pakhuis de Zwijger

Ben jij een journalist, copywriter, mediamaker of online marketeer in de dop? Studeer jij aan een hogeschool of universiteit of ben je net afgestudeerd? En heb jij affiniteit met de programma’s van Pakhuis de Zwijger? Sluit je dan als Stagiair Social Media Redacteur aan bij ons team en wordt mede-verantwoordelijk voor onze online presentatie. Een prachtige plek om werkervaring op te doen en een professioneel netwerk op te bouwen. Wij zoeken actief naar nieuwe gezichten, andere geluiden, uiteenlopende ervaringen en expertise, en bouwen aan een divers en inclusief team wat barst van de creativiteit.

Pakhuis de Zwijger?
Pakhuis de Zwijger is hét platform voor creatie en innovatie in Amsterdam. We maken ruim 650 gratis toegankelijke impact programma’s per jaar over de ‘Stad van de Toekomst’ binnen thema’s als creatieve industrie, duurzaamheid, diversiteit, economie en democratie. Dit doen we in samenwerking met 150 partners, van media en overheden tot NGO’s en bedrijven. Met onze impact programmering trekken we jaarlijks circa 100.000 bezoekers naar ons pand. Online hebben we een dito bereik met tienduizenden fans op social media, livestreamkijkers, magazinelezers en podcastluisteraars. Tijdens coronatijden zijn wij getransformeerd naar een online broadcasting platform. We zetten onze programma’s gewoon door met gratis LIVECASTS zonder fysiek publiek, maar met een groot online bereik.

Social Media?
Naast onze programmering is Pakhuis de Zwijger ook verantwoordelijk voor een online magazine met interviews, reportages, videoproducties en podcasts rondom inspirerende gasten en tal van interessante onderwerpen. Als Stagiair Social Media Redacteur ga je, onder begeleiding van team Marketing & Communicatie, primair aan de slag bij ons Team Social om samen de nieuwe slag binnen de wereld van Social te kunnen maken. Daarnaast betrekken we je ook bij de andere activiteiten van ons team. 

Wie zijn wij?
Team Marketing & Communicatie is verantwoordelijk voor alle marketing rondom de programma’s en projecten van Pakhuis de Zwijger. Samen werken wij aan campagnes, podcasts, video’s, ons online magazine, brochures, affiches, (media)partnerships, communities op sociale platforms, nieuwsbrieven, de doorontwikkeling van onze strategie & branding en nog veel meer.

Wie ben jij?
- Je bent student in een richting als Journalistiek, Communicatie, Film, Multimedia Design, Fotografie,  Marketing, Branding, Media & Cultuur, Grafisch Ontwerp of Audiovisuele Media. 
- Je hebt een scherpe pen, oog voor beeld, zeer sterk gevoel voor de online social space & creatieve skills.
- Je wordt warm van betekenisvolle inhoud.
- Je bent enthousiast, sociaal en nieuwsgierig.
- Je bent woonachtig in Amsterdam (of omstreken) en bent geïnteresseerd in wat er speelt in de stad.

Wat ga jij doen?
- Je krijgt een coördinerende en creatieve rol in de redactie van ons online magazine.
- Je wordt betrokken bij speciale projecten zoals de Nieuw Amsterdam Raad, PublicSpaces en Maakplaats 021, Reflow EU en meer.
- Je draagt bij aan de ontwikkeling van bijzondere campagnes, zoals die voor de Week Tegen Racisme.
- Je leert alle facetten van de marketing en communicatiemix van Pakhuis de Zwijger kennen (van webredactie, beeldredactie en community management tot PR, contentcreatie, podcastproductie en online marketing).
- Je gaat een bijzonder leerzame tijd tegemoet waarin je als volwaardig lid meedraait in ons team met daarin ook eigen verantwoordelijkheden.

Op je lijf geschreven?
Solliciteer dan vóór 11 Januari 2021! Je bent hier een periode van ongeveer vijf maanden in het komende najaar (februari 2021 t/m juni 2021), waarin je bij voorkeur 32 uur per week aan de slag gaat. Wanneer je komt, gaat en aan welke (persoonlijke) doelen je werkt bepalen we in samenspraak.

Anders nog iets? Pakhuis de Zwijger is een unieke en nationaal toonaangevende non-profit organisatie. Voor gedreven studenten en pas afgestudeerden is deze stage een uitgelezen kans om relevante werkervaring op te doen. Bovendien krijg je ook de gelegenheid om een breed professioneel netwerk op te bouwen en jouw eigen creativiteit aan te wenden voor betekenisvolle maatschappelijke impact.

Wie, wat, waar?
Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding van 250 euro op full time basis (40 uur). Je bouwt op een creatieve en relevante manier aan je CV, ontwikkelt een uitgebreid zakelijk netwerk en komt te werken in een jong en dynamisch team met nerds, (vintage) millennials, marketeers en hustlers. Er staat elke dag een lekkere lunch voor je klaar en we eindigen een werkdag regelmatig met een lekkere borrel. Bovendien bevindt ons kantoor zich op de zesde verdieping van een monumentaal koelpakhuis in het centrum van Amsterdam en hebben we een laptop beschikbaar voor je. Heb je een kosmopolitische achtergrond? Wij zijn een inclusieve organisatie en nodigen je graag uit om te solliciteren. Last but not least, na iedere werkdag kun je natuurlijk zien waar jouw eigen werk aan bijdraagt – een prachtig programma met een goedgevulde zaal of online LIVECAST uitzending.

Solliciteer nu via deze link.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.