Inzenden Tegel 2019

Pakhuis De Zwijger, Amsterdam, geplaatst op 9 januari 2020

Stage: Redacteur

Logo Pakhuis De Zwijger

Ben jij een journalist, fotograaf, filmmaker of podcastmaker in de dop? Studeer jij aan een hogeschool of universiteit of ben je net afgestudeerd? En heb jij affiniteit met de programma’s van Pakhuis de Zwijger? Sluit je dan als Stagiair Redacteur (v/m/x) aan bij ons team en wordt mede-verantwoordelijk voor ons online magazine. Een prachtige plek om werkervaring op te doen en een professioneel netwerk op te bouwen. Wij zoeken actief naar nieuwe gezichten, andere geluiden, uiteenlopende ervaringen en expertise, en bouwen aan een divers en inclusief team.

Pakhuis de Zwijger?
Pakhuis de Zwijger is hét platform voor creatie en innovatie in Amsterdam. We maken ruim 650 gratis toegankelijke programma’s per jaar over de ‘Stad van de Toekomst’ binnen thema’s als technologie, duurzaamheid en de creatieve industrie. Dit doen we in samenwerking met 150 partners, van media en overheden tot NGO’s en bedrijven. Met onze programmering trekken we jaarlijks circa 90.000 bezoekers naar ons pand.

Online magazine?

Naast onze podiumprogrammering is Pakhuis de Zwijger ook verantwoordelijk voor een online magazine met interviews, reportages en podcasts rondom inspirerende gasten en tal van interessante onderwerpen. Als Stagiair Redacteur ga je, onder begeleiding van team Marketing & Communicatie, primair aan de slag bij ons online magazine. Daarnaast betrekken we je ook bij de andere activiteiten van ons team. 

Wie zijn wij?
Team Marketing & Communicatie is verantwoordelijk voor alle communicatie rondom de programma’s en projecten van Pakhuis de Zwijger. Samen werken wij aan campagnes, podcasts, video’s, ons online magazine, brochures, affiches, (media)partnerships, communities op sociale platforms, nieuwsbrieven, de doorontwikkeling van onze website en nog veel meer.

Wie ben jij?
- Je bent student of pas afgestudeerd aan hogeschool of universiteit bijvoorbeeld in een richting als Journalistiek, Communicatie, Film, Multimedia Design, Fotografie,  Marketing, Branding, Media & Cultuur, Grafisch Ontwerp, Audiovisuele Media
- Je hebt een scherpe pen, oog voor beeld of andere creatieve skills
- Je wordt warm van betekenisvolle inhoud
- Je bent enthousiast, sociaal en nieuwsgierig
- Je bent woonachtig in Amsterdam (of omstreken) en bent geïnteresseerd in wat er speelt in de stad

Wat ga jij doen?
- Je krijgt een coördinerende en creatieve rol in de redactie van ons online magazine
- Je wordt betrokken bij speciale projecten zoals de Nieuw Amsterdam Raad, PublicSpaces en Maakplaats 021
- Je draagt bij aan de ontwikkeling van bijzondere campagnes, zoals die voor de Week Tegen Racisme
- Je leert alle facetten van de marketing en communicatiemix van Pakhuis de Zwijger kennen (van webredactie, beeldredactie en community management tot PR, contentcreatie, podcastproductie en online marketing)
- Je gaat een bijzonder leerzame tijd tegemoet waarin je als volwaardig lid meedraait in ons team met daarin ook eigen verantwoordelijkheden

Op je lijf geschreven?
Solliciteer dan voor 16 december 2019! Je bent hier een periode van ongeveer vijf maanden in het komende voorjaar (februari 2020 tot en met juli 2020), waarin je bij voorkeur 32 uur per week aan de slag gaat. Wanneer je komt, gaat en aan welke (persoonlijke) doelen je werkt bepalen we in samenspraak.

Wie, wat, waar?
Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding van 250 euro op full time basis (40 uur). Je bouwt op een creatieve en relevante manier aan je CV, ontwikkelt een uitgebreid zakelijk netwerk en komt te werken in een jong en dynamisch team met hackers, (aging) hipsters en hustlers. Er staat elke dag een lekkere lunch voor je klaar, met op vrijdag kroketten. We eindigen een werkdag regelmatig in ons eigen café, gaan twee keer per jaar op teamuitje en maken je graag wegwijs in de jungle van toffe events en festivals van Amsterdam. Bovendien bevindt ons kantoor zich op de zesde verdieping van een monumentaal koelpakhuis in het centrum van Amsterdam. Heb je een kosmopolitische achtergrond? Wij zijn een inclusieve organisatie en nodigen je graag uit om te solliciteren. Last but not least, na iedere werkdag kun je natuurlijk zien waar jouw eigen werk aan bijdraagt – een prachtig programma met een goedgevulde zaal.

Solliciteer nu

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur, 020-30 39 751

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur, 020-30 39 752

Linda Nab
Redacteur, 020-30 39 758

Lars Pasveer
Redacteur, 020-30 39 755

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur, 020-30 39 757

Anneke de Bruin
Vormgever, 020-30 39 753

Marc Willemsen
Webontwikkelaar, 020-30 39 754

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.