Inzenden Tegel 2019

Pakhuis de Zwijger, Amsterdam, geplaatst op 9 januari 2020

Stage: Programmamaker Mobiliteit & Technologie

Logo Pakhuis de Zwijger

Ben jij geïnteresseerd in de laatste trends in mobiliteit en technologie en wil je leren hoe je hier een programma over maakt? Zie jij het als jouw ambitie om Amsterdam op een duurzame, inclusieve en toekomstbestendige manier in beweging te houden?

Solliciteer en word onze nieuwe stagiair Mobiliteit & Technologie (v/m/x) bij Pakhuis de Zwijger voor de periode februari 2020 t/m juli 2020. Wij zoeken actief naar nieuwe gezichten, andere geluiden, uiteenlopende ervaringen en expertise, en bouwen aan een divers en inclusief team.
INTERNSHIP · PAKHUIS DE ZWIJGER, AMSTERDAM

What is the city but the people; true the people are the city.
- William Shakespeare, Coriolanus III

Wat ga je doen?
Je leert van programmamakers Servaz en Anne zowel inhoudelijk als productioneel hoe wij hier programma’s rondom mobiliteit en technologie ontwikkelen. Deze programma’s gaan bijvoorbeeld over logistieke stromen, (duurzame) manieren om je te verplaatsen in de stad, maar ook fietsen in de stad, de toekomst van openbaar vervoer en de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van technologie. Deze onderwerpen komen terug in programmareeksen als De Mobiele Stad, Bike & City en Amsterdam Smart City, zie Het is oorlog maar niemand die het ziet, Schone Lucht voor Iedereen, Fietsstad Amsterdam en Circulaire Vooruitzichten als voorbeelden.

Daarnaast organiseren Servaz en Anne, samen met de gemeente, verschillende co-creatie bijeenkomsten waar inwoners van de stad de kans krijgen om hun eigen straat te ontwerpen, zoals in de Frans Halsbuurt in de Noordelijke Pijp.

Als stagiair Mobiliteit en Technologie ga je op zoek naar interessante (nieuwe) artikelen en invalshoeken, denk je mee over de programmering rondom mobiliteit en technologie, benader je sprekers, maar word je ook betrokken bij de praktische kant: draaiboeken schrijven, de visuele presentatie van een programma maken én als host de avond in goede banen leiden.

Verder denk je actief mee over de communicatie van de programma’s en het benaderen van (potentieel) publiek en help je ervoor zorgen dat de avond productioneel staat.

Werk aan je pen
Naast je betrokkenheid bij het organiseren van programma’s, neem je plaats in het redactieteam van stagiaires. Onder begeleiding van onze hoofd Communicatie Maurice leer je stukken te schrijven en interviews af te nemen voor ons online magazine over activiteiten en mensen in en rondom Pakhuis de Zwijger.

Waarom jij?
• Je hebt (of volgt) een HBO en/of WO opleiding.
• Je bent nieuwsgierig, kritisch en doet graag research, maar bent ook niet vies van bellen en regelen.
• Je bent pro-actief, goed in plannen en duikt graag diep in een onderwerp.
• Je staat open voor andere geluiden, diverse perspectieven, en hebt een inclusieve mindset
• Je weet wat er speelt in onze stad.
• Je woont in Amsterdam (pre).


Op je lijf geschreven? Solliciteer dan voor 16 december 2019! Je bent hier een periode van ongeveer vijf maanden in het komende voorjaar (februari 2020 tot en met juli 2020), waarin je bij voorkeur 32 uur per week aan de slag gaat. Wanneer je komt, gaat en aan welke (persoonlijke) doelen je werkt bepalen we in samenspraak.

Solliciteer nu

Wat het je oplevert:

• Heb het beste excuus om te zorgen dat je je grootste helden ontmoet
• Vergroot je (professionele) netwerk
• Verrijk je kennis over wat er speelt in de stad
• Leer hoe je van begin tot eind een sterk programma in elkaar zet
• Gratis lunch met gezellige mensen en dito gesprekken
• Maandelijkse stagevergoeding van 250 euro op basis van full-time (40 uur

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur, 020-30 39 751

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur, 020-30 39 752

Linda Nab
Redacteur, 020-30 39 758

Lars Pasveer
Redacteur, 020-30 39 755

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur, 020-30 39 757

Anneke de Bruin
Vormgever, 020-30 39 753

Marc Willemsen
Webontwikkelaar, 020-30 39 754

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.