basis naar compleet

NOS, Hilversum, geplaatst op 6 februari 2024

Stage NOS Nieuws

Logo NOS

Ben je een student met grote interesse in nieuws en op zoek naar een stageplek? Wij zijn nieuwsgierig naar jou!

(Hilversum | per 1 juni 2024 | 3 maanden I 36 uur per week)

Leuk kennis te maken
Bij de NOS zit je meteen bij een van de grootste nieuwsorganisaties van Nederland. We bereiken met ons nieuws miljoenen Nederlanders per dag.
We zijn op zoek naar het nieuwe journalistieke talent van Nederland en bieden daarom vanaf 1 juni 2024 stageplaatsen aan op de volgende deelredacties: NOS Binnenland, NOS Jeugdjournaal, NOS Online, NOS Met het Oog op Morgen en de bulletinredactie van 3FM/FunX.

Wat je gaat doen
Als stagiair bij NOS Nieuws werk je (onder begeleiding) mee op de redactie. Je neemt deel aan redactievergaderingen, brengt daar ideeën in voor onderwerpen en je gaat aan de slag met het uitzoeken en voorbereiden van nieuwsonderwerpen.

Afhankelijk van de deelredactie waar je stage loopt, schrijf je bijvoorbeeld stukken voor online, bereid je een televisiereportage voor of zet je een gesprek op voor de radio.

Op sommige deelredacties werken we multimediaal. Dat betekent dat je daar zowel met radio, televisie als met online bezig bent. Bij andere deelredacties richt je je weer meer op een specifiek medium, zoals bijvoorbeeld radio bij NOS Met het Oog op Morgen.

Dit kun je verwachten van jouw stage bij de verschillende redacties:

De Binnenlandredactie is een grote, dynamische multimediale redactie waar je bezig bent met het voorbereiden van nieuwsverhalen. Tijdens deze stage kom je met ideeën voor verhalen, bereid je onderwerpen en gesprekken voor en schrijf je nieuwsartikelen.

• Als televisiemaker voel je je thuis bij het NOS Jeugdjournaal, waar je nieuws gaart, verwerkt én monteert. Ook maak je video’s voor Online en Social gericht op onze jongste doelgroep.

• Bij NOS Online ben je in staat nieuws snel te verwerken en vind je online blindelings de weg. Op deze 24-uurs redactie check je het nieuws en schrijf je artikelen voor NOS.nl.

• Bij NOS Met het Oog op Morgen stel je de tweede en derde vraag bij het nieuws, herken je verbanden en achtergronden en ben je niet bang om kritisch te reflecteren. Je doet research naar onderwerpen en bereidt gesprekken voor de radio-uitzending voor.

• De echte radioliefhebber kan terecht bij de nieuwsbulletins van 3FM/FunX. Je verzamelt het nieuws, schrijft teksten voor de bulletins, monteert relevante quotes en houdt de luisteraar zo elk uur op de hoogte van het laatste nieuws.

Alle stagiairs bij NOS Nieuws krijgen tijdens hun stage een aantal trainingen en workshops van ervaren journalisten.

Tijdens je stage bij NOS Nieuws kun je te maken krijgen met de onregelmatige werktijden van de redacties (‘s ochtends vroeg, ‘s avonds laat en/of in de weekenden).

Wat we jou bieden
Natuurlijk ga je veel bij ons leren en leren wij graag van jou. We begeleiden je goed en je krijgt een aantal trainingen en workshops. De stagevergoeding is € 475,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

De NOS is er voor iedereen. Daarom willen we ook een werkomgeving waar ruimte is voor verschillen, waar je het beste uit jezelf kunt halen en waarin iedereen (en jij dus ook) zich thuis voelt.

Wie jij zo ongeveer bent
Je bent student en volgt een hbo-opleiding of studeert aan de universiteit. Je bent nieuwsgierig naar de wereld om je heen, enthousiast en creatief. Je durft vragen te stellen en bent kritisch om achter het ware verhaal te komen. Fijn als je al wat vaardigheden komt brengen, maar we willen vooral dat je veel gaat leren!

Hebben we het over jou? Reageer!
Ben je nieuwsgierig geworden, lees dan verder op onze eigen werkenbijdenos website. Heb je interesse in een stageplek per 1 juni 2024 bij NOS Nieuws, reageer dan vóór 11 maart 2024.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.