persveilig seminar

Universiteitsmuseum Utrecht, Universiteitsmuseum Utrecht, geplaatst op 9 maart 2023

Stage Marketing & communicatie

Logo Universiteitsmuseum Utrecht

Vanaf september 2023 hebben wij weer plek voor een stagiair(e) marketing en communicatie.

Ben jij nieuwsgierig? Hou je van schrijven en weet jij verhalen te vertalen naar content? En voel jij je helemaal thuis op social media? Lees dan snel verder, want deze vacature is voor jou!

Wat ga je doen?
Jij gaat op zoek naar mooie verhalen over het museum. De collectie, de wetenschap, de vernieuwing van het Universiteitsmuseum; allemaal verhaallijnen die er op wachten om uitgewerkt te worden door jou. Jij mag de identiteit en essentie van het Universiteitsmuseum vangen in verhalen waar onze doelgroep (en jij) op aan gaan. Deze verhalen mag je vertalen naar content voor o.a. onze Instagram & TikTok.

Daarnaast ondersteun je het marketingcommunicatieteam bij de promotie van de activiteiten van het museum. Dat doe je door bijvoorbeeld een leuke webtekst te schrijven, drukwerk te maken en persberichten te schrijven. Jij mag onze website gaan bijhouden, zie je iets wat net iets beter kan? Dan pas je dat direct aan. Een nieuwsbrief die verstuurd moet worden? Die schrijf jij wel even! Naast het “standaard” takenpakketje mag jij zelf natuurlijk ook creatief aan de slag. Heb jij een goed idee, dan gaan we daarover in gesprek en gaan we het uitvoeren!

Functie-eisen
• Je volgt een opleiding op het gebied van vormgeving/ marketing/ communicatie en je bent in de eindfase van je studie of je hebt werkervaring in die richting.
• Je beheerst goede geschreven en gesproken communicatieve vaardigheden.
• Je hebt ervaring met vormgeving en oog voor detail.
• Je bent zelfstandig, creatief, overtuigend en niet bang om mensen aan te spreken.
• Je bent actief op sociale media en kunt de kanalen van het museum van een originele en passende inhoud voorzien. Je kunt werken met beeld -en videobewerkingsprogramma’s of wil dit graag leren.
• Je bent beschikbaar voor minimaal 3 maanden en minimaal 3 dagen in de week (aantal dagen en precieze periode in overleg).

Het is mogelijk deze stage te combineren met een afstudeeronderzoek. Over de precieze invulling praten we verder tijdens de eerste kennismaking. Wel vragen we altijd een combinatie van praktijkwerkzaamheden en onderzoek.

Interesse?
Stuur je cv voorzien van een motivatie naar Marieke Verhoeven, m.verhoeven@uu.nl en communicatie.UMU@uu.nl. Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen via bovenstaande e-mailadressen.

Note: almost all of our communication is in Dutch, therefore you have to master the Dutch language.

 

 

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.