basis naar compleet

Politie Nederland, Den Haag, geplaatst op 5 februari 2024

Stage HBO Communicatie of Journalistiek

Logo Politie Nederland

Ben jij een hbo-student richting communicatie of journalistiek en wil jij ervaring opdoen in een unieke en spannende werkomgeving? De afdeling Communicatie van de Eenheid Den Haag heeft een stageplek vol uitdaging en met veelzijdig werk. Iets voor jou?

Wat ga je doen?
Tijdens deze meewerkstage werk je op de afdeling Communicatie van de Eenheid Den Haag, waarbij je uiteenlopende werkzaamheden verricht. Denk hierbij aan

• meewerken als media- en contentspecialist in onze Newsroom;
• crisis- en incidentcommunicatie meewerken aan woordvoeringslijn en kernboodschap;
• geven van (intern) communicatieadvies, bijvoorbeeld ter voorkoming van jeugdcriminaliteit;
• (video/beeld)content maken na incidenten of voor korte campagnes;
• produceren van informerende content voor sociale media, intranet en politie.nl;
maken van omgevingsanalyses.

Hierbij krijg je voldoende ruimte om aan de verschillende onderdelen van je stageopdracht te voldoen. Tijdens je stage werk je nauw samen met onze contentspecialisten.

Waar ga je werken?
De Eenheid Den Haag opereert in een complexe samenleving waar veel verschillende culturen wonen, werken en leven. Daarbij willen we voor iedereen een herkenbare, toegankelijke en betrouwbare politie zijn. Als we communicatie op de juiste manier inzetten, verbinden we de politie met de samenleving, vergroten we de burgerbetrokkenheid en dragen we rechtstreeks bij aan het opsporen van misdrijven. Onze communicatie is alert, snel en adequaat en zo open en transparant als mogelijk. Dit vraagt een hoge mate van operationele alertheid het team is 24/7 inzetbaar.

De afdeling Communicatie werkt aan het versterken van de identiteit van de organisatie en het doordacht bouwen aan de reputatie van de politie. Daarin hebben we zowel een in- als een externe rol. Extern willen we het vertrouwen behouden, intern versterken. We zijn primair verantwoordelijk voor media- en publiekscommunicatie, opsporingscommunicatie, contentcreatie, interne en verandercommunicatie en de inzet van social media. De afdeling bestaat uit twee teams Media & Publiciteit (14 fte) en Advies & Redactie (9 fte). Beide teams worden inhoudelijk aangestuurd door een coördinator. De teams werken nauw met elkaar samen op thema’s, issues en in de Newsroom.

Wie ben jij?
We zoeken een hbo-communicatie of hbo-journalistiek student die onder druk goed werk levert en overzicht houdt én die ervan houdt dat geen dag hetzelfde is. Bovendien ben je een doorpakker die graag meerdere ballen tegelijk in de lucht houdt. Als geen ander kun je snel doorzien waar gevoeligheden, risico’s of juist kansen liggen. Het is belangrijk dat je aan de slag wilt met content maken, reputatiemanagement en crisiscommunicatie. Verder ben je een kei op het gebied van sociale media, volg je het nieuws en ben je nieuwsgierig naar het werk van de politie.

Wat wij bieden
• De standplaats is Den Haag (Burgemeester Patijnlaan)
• Je start september 2024, voor de duur van minimaal 4 maanden
• Je ontvangt een stagevergoeding van € 587,- bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek
• Tijdens meeloopdagen kun je een kijkje nemen in de operatie van de politie!
• Tijdens schoolvakanties heb je recht op verlof, waarbij je stagevergoeding gewoon doorbetaald wordt!

Interesse?
Voor meer informatie over de stage kan je een e-mail sturen naar communicatie.den-haag@politie.nl ter attentie van Elsemieke Willems en Hilda Vijverberg.

Reageer met je cv en een motivatiebrief, waarin je duidelijk aangeeft hoe je de opdracht wil invullen. Solliciteer uiterlijk 18 februari 2024 via de sollicitatiebutton.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met Werving & Selectie op 088 - 66 22 300.

Wat verder belangrijk is
• Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure. Je kunt alleen starten als het veiligheidsonderzoek positief is afgerond. Wees je ervan bewust dat deze screening een bepaalde doorlooptijd heeft en dat de mogelijkheid bestaat dat je niet door de screening komt.
• De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.