word actief nvj klein

ZAAM, Amsterdam, geplaatst op 7 september 2022

Stage Communicatie

Logo ZAAM

Functie Omschrijving
De organisatie

ZAAM bundelt de krachten van 23 scholen voor voortgezet onderwijs in en rond Amsterdam. Vanuit hun eigen identiteit verzorgen de scholen, van praktijkschool tot en met gymnasium, onderwijs in een kleinschalige setting. De scholen bieden een prettige leeromgeving waar leerlingen zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op hun toekomst. Goed onderwijs staat bij ZAAM centraal

Het team
Communicatie maakt deel uit van het team Bestuurssecretariaat & advies. De rol van communicatie is met name het ondersteunen van projectdoelstellingen, profilering van (de scholen van) ZAAM en interne informatievoorziening.

De werkzaamheden
Voor de interne informatievoorziening en profilering van de scholen is ZAAM op zoek naar een stagiair(e) die energie krijgt van het schrijven van teksten voor nieuwsbrieven, website en social media. Je kijkt ook mee bij het opstellen van overige interne en externe berichtgeving. Daarnaast willen we het huidig beeldmateriaal vervangen door actuele en eigentijdse foto’s van de scholen waarop o.a. sfeer en onderscheidende kenmerken van de scholen worden getoond. Je schrijft hiervoor een projectplan, vraagt offertes aan en in afstemming met de scholen brief je de fotograaf. Ook zorg je voor het inplannen en begeleiden van de fotograaf.

Het is een interessante communicatie-opdracht waarin je veel leert over doelgroepen en communicatiedoelstellingen en hoe je deze het beste kunt vertalen naar sterke boodschappen en beeldmateriaal.

Functieprofiel
Je bent:
• voor minimaal twee dagen per week beschikbaar, startdatum en periode in overleg;
• student aan een media- of communicatieopleiding op hbo-niveau;
• proactief en creatief en hebt een vlotte pen;
• sociaal sterk en een uitstekende organisator

Wij bieden
We zijn een organisatie die altijd in beweging is en veel ruimte biedt voor eigen ideeën. Het nemen van initiatief wordt bij ons erg gewaardeerd. Daarnaast kan je bij ons veel communicatiekennis op doen en je verder professionaliseren en ontwikkelen. Je wordt hierin uitstekend begeleid.

Voor deze functie ontvang je een stagevergoeding.

Contact
Voor vragen en overleg over deze functie kun je met Jasperina Furman, Communicatieadviseur, contact opnemen via: 06-25770397 of j.furman@zaam.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Functie-eisen

Arbeidsvoorwaarden

Sollicitatie informatie

Over de school
De organisatie
Stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs is een organisatie met 23 scholen in Amsterdam, Zaandam en Monnickendam. Deze scholen verzorgen voor ruim 11.000 leerlingen het onderwijs, variërend van praktijkonderwijs tot gymnasium.

ZAAM bestaat nu 10 jaar en is een open, diverse, transparante en informele organisatie. De organisatie ontwikkelt zich naar een volgende fase waarin profilering, professionalisering en organisatie ontwikkeling centraal staan. De organisatie is er klaar voor om hier actief mee aan de slag te gaan. In deze organisatie werken ongeveer 1500 bevlogen medewerkers met een schat aan kennis, ervaring en vaardigheden. Binnen ZAAM is er veel aandacht voor ontwikkeling van eigen medewerkers.

ZAAM diensten
ZAAM diensten adviseert en ondersteunt de scholen en het College van Bestuur. ZAAM diensten bestaat uit vier afdelingen: Onderwijs & Kwaliteit, Personeel & Organisatie, Control & Administraties en Huisvesting & Facilitair. De medewerkers van ZAAM diensten zijn professionals op hun gebied en kunnen zo de scholen optimaal vrijmaken voor het geven van onderwijs aan de ruim 11.000 leerlingen van ZAAM.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.