banner anp

Bruut Amsterdam, Amsterdam, geplaatst op 14 juli 2021

Stage Assistant Producer

Logo Bruut Amsterdam

Vanaf augustus/september zoeken wij een jonge, gedreven stagiaire voor op onze Productie afdeling. Een echte spin in het web die er van kickt om te onderzoeken én te organiseren. Je bent deze stage niet zomaar “een stagiair”; wél ben je een essentieel onderdeel van ons productieteam.

Over ons
Door zelf goed te luisteren, weten we wat onze klant wil zeggen. Als snelgroeiend high-end content productiehuis staan we bekend om onze digitale expertise, inhoudelijke aanpak en flexibiliteit. In de afgelopen jaren werkten we voor merken als de Rijksoverheid, Defensie, Magioni en het Oranje Fonds.

Wij geloven dat je aandacht verdient met een goed verhaal. Juist nu. Bij Bruut Amsterdam is daarom de inhoud altijd het vertrekpunt: form follows function.

We combineren opvallende storytelling, slimme productie - zowel foto als film - en kennis van distributie voor het best mogelijke resultaat, dat past binnen de planning en het budget.

Dit ga je doen
Tijdens deze stage wordt je omgedoopt tot Assistant Producer. Dat houdt in dat je op een dagelijkse basis ondersteuning biedt aan één van onze producers. Met hem of haar, tevens je stagebegeleider, vorm je een gedurende je stage een vast duo.

Vaak maak je het hele proces mee; soms maar een deel. Je werkt namelijk aan verschillende projecten tegelijk. Op kantoor bereid je projecten voor. Dat begint bij het binnenhalen van de klus: je ondersteunt hierbij onze producers, regisseurs en de Head of Production in het maken van passende en aantrekkelijke voorstellen.

Zodra de klus binnen is, begint de pre-productie: in deze fase doe je o.a. research - naar bijvoorbeeld personages en/of locaties. Ook moet alles worden vastgelegd: je bereid daarvoor presentaties voor, plant cast en crewleden in, assisteert bij het maken en bijwerken van planningen/logistieke schema’s, regelt props, doet locatie-bezoeken, werkt productiebegrotingen bij, werkt overeenkomsten bij en maakt call sheets.

Samen met de producer waarmee je een duo vormt, werk zo zo iedere week weer toe naar de opnamedagen. Soms zijn die script gedreven en soms vereisen ze een documentaire aanpak. Ook op de set leer je alle facetten van het filmmaken kennen: van het begeleiden van figuranten tot het aansturen van crew.

Je krijgt daardoor een goed inkijkje van intensieve producties. Op kleine sets krijg je meer verantwoordelijkheid, uiteraard onder goede begeleiding.

Wanneer je niet bezig bent aan een productie, ondersteun je bij het reilen en zeilen van het kantoor: je ontvangt klanten en bent de eerste aanspreekpunt als er gebeld wordt.

Aan het einde van je stage kun je…
Aan het einde van deze stage kun je zelfstandig kleinere (commerciële) films produceren; het is ons doel om je gedurende je stage op te leiden tot een volwaardig junior producer.

Over jou
• Je werkt gestructureerd en secuur.
• Je vindt het leuk om met cijfers en planningen te werken;
• Je bent uiterst gemotiveerd - je bent niet vies van hard werken;
• Je volgt momenteel een HBO opleiding;
• Je hebt een rijbewijs;
• Je hebt een ondernemend karakter: je hoeft niet, je wil het.
• Je bent communicatief vaardig: zowel mondeling als schriftelijk, en zowel in het Nederlands als in het Engels weet je hoe zakelijk met crew en klanten communiceert;

Wat we bieden
Je thuisbasis is ons kantoor in Amsterdam, maar je werkt ook verschillende dagen op locatie in en buiten Nederland. Je krijgt verantwoordelijkheden en loopt niet ‘simpel’ mee op een afdeling.

Je werkt met een energiek, jong team in een inspirerende omgeving met serieuze klanten. Je krijgt daarom goede begeleiding en een lekkere lunch. Hadden we al verteld dat we een heerlijk dakterras hebben?
Uiteraard ontvang je ook een leuke stagevergoeding van 350.- euro per maand. Een rijbewijs is bij deze stage wel een must.

Solliciteer
Wil je ons team komen versterken als Assistent Producer? Dan horen we graag van je!

Solliciteer nu

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.