Raad voor de rechtspraak, Den Haag, geplaatst op 30 maart 2021

Social media stagiaire

Logo Raad voor de rechtspraak

FunctiegroepHRM / P&O
CarrièreniveauStarter
OpleidingsniveauHboMboWo
DienstverbandFulltime
Uren32 tot en met 36 uur
Stad informatieLocatie Den Haag
ContractduurMinimaal 6 maanden stage

Zo is de stageopdracht ontstaan

In de altijd veranderende arbeidsmarkt komen er steeds meer mogelijkheden om de aandacht te krijgen én vast te houden van je doelgroep. Om jezelf te onderscheiden en potentiële kandidaten te bereiken is de inzet van social media essentieel. Maar dat hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen! Bij de Rechtspraak willen we nog beter gebruik maken van social media in onze arbeidsmarktcommunicatie en employer branding. We willen ons verhaal vertellen aan verschillende doelgroepen, de organisatie als (potentiële) werkgever neerzetten en medewerkers aan het woord laten. Allemaal met 1 doel: de arbeidsmarktpositie versterken. En omdat we grote stappen maken op dit gebied is de centrale vraag ontstaan:

Hoe kunnen we zorgen voor meer strategie en structuur in het gebruik en de inzet van social media van de Rechtspraak voor arbeidsmarktcommunicatie en employer branding?

Een nieuwe opdracht voor het banen van nieuwe paden, maar je doet het niet alleen!
Samen met je collega’s Ellen, Merel (tevens jouw begeleider en aanspreekpunt) en Sanne ga jij minimaal 6 maanden aan de slag vanuit het team HRM & OO. Jouw drie nieuwe collega’s houden zich bezig met arbeidsmarktcommunicatie en -beleid waardoor je veel met hen samen zal werken. Dat doen we vanwege de corona uiteraard digitaal, maar dat gaat niet ten koste van de informele werksfeer! Omdat ook hun project nieuw is binnen de organisatie, werk je wel veel samen maar is het echt aan jou om nieuwe (social media) paden aan te leggen.

“Als ik met collega’s spreek, vertellen ze altijd vol enthousiasme over hun baan. Het wordt tijd dat we dit nog beter gaan delen met iedereen die (nog) niet bij de Rechtspraak werkt.”                                                             

– Ellen Lette, adviseur arbeidsmarktbeleid.

Impact maken door werken op de inhoud, zo ziet jouw stage eruit

Inzicht krijgen in beschikbare content en mogelijkheden en die omvormen tot een strategie. Dat wordt de basis van jouw stageopdracht! Stopt het daar? Nee, want jouw strategie wordt een van de pilaren waar de Rechtspraak haar werkgeversmerk op verder gaat bouwen. Begin je al in je handen te wrijven en gaan je mondhoeken langzaam omhoog? Dan moet je zeker even verder lezen!

In jouw stageopdracht richt je je niet alleen intern op de aanwezige content in de organisatie, maar maak je ook een opzet voor de optimale social media strategie voor verschillende doelgroepen. Zo hadden we het zelf in gedachten:

Interne opdracht:

Het in kaart brengen van alle social media werkwijzen en kanalen en verbetervoorstellen doen;
Het opzetten van een social media “guidebook” zodat elke collega het direct en op dezelfde manier succesvol in kan zetten voor hun wervingsbehoeften;
Het maken en vullen van een arbeidsmarktcommunicatie contentkalender;
Meten is weten! Daarom stel jij voor jouw strategie niet alleen doelstellingen en KPI’s op, maar zorg je ook dat alle social media inspanningen meetbaar en inzichtelijk zijn.

Externe opdracht:

Wat is voor welke doelgroep de juiste boodschap en via welke social media kun je ze het best bereiken? Dat ga jij onderzoeken en uitwerken.
Op basis van samen opgestelde doelstellingen en jouw onderzoek naar content zet je samen met het team een arbeidsmarktcommunicatie social media strategie op die je ook (deels) gaat uitvoeren.

“Bij de Rechtspraak als werkgever wordt er vaak alleen aan rechters gedacht en dat is jammer! Want de Rechtspraak biedt juist voor élke doelgroep een baan met impact. En dat moeten we laten zien!”

– Sanne van Poortvliet, adviseur arbeidsmarktcommunicatie

Waarom jij kiest voor deze stage?

Werken bij de Rechtspraak betekent werken aan en rechtvaardige samenleving. Een rol met veel verantwoordelijkheid en een grote maatschappelijke impact! Waarom kies jij voor deze social media stage bij de Rechtspraak? Omdat:

-Jij je social media expertise niet alleen wil uitbreiden en succesvol laat presteren in de praktijk, maar ook graag deelt en overdraagt
-Jij liever een unieke uitdaging aangaat waar je nieuwe paden gaat banen in de organisatie
-Initiatief, verantwoordelijk en zelfstandig jouw keywords zijn
-Jij niet schrikt van kritische vragen, daar krijg je juist energie van
-Werken op de inhoud voor jou erg belangrijk is

Je kiest niet voor deze stage als:

-Je het beste presteert als je met een kant en klare opdracht aan de slag kunt
-Je liever op de achtergrond werkt
-Of je werk niet echt wil presenteren
-We vinden het trouwens belangrijker dat je je kan vinden in de opdracht en de expertise, dan het opleidingsniveau dat je meeneemt!

Wat mag je van de Rechtspraak als werkgever verwachten?

De Rechtspraak is een unieke werkgever. Letterlijk, want er is er maar één van. We willen een werkgever zijn waar iedereen zich thuis voelt. Elke collega heeft een onmisbare rol in efficiënte rechtspraak van hoge kwaliteit: of je nu bode, rechter, administratieve kracht of communicatie adviseur bent. Ook met jouw social media stage maak jij het verschil tussen recht en onrecht!

Dit mag je van ons verwachten:

-Een uitdagende en unieke stage van 6 maanden, met een eventuele verlenging
-Een stagevergoeding van €628 obv een 40-urige werkweek.
-Een laptop (want anders wordt thuiswerken natuurlijk lastig)
-Drie enthousiaste en leuke collega’s (vinden we zelf!) op een gezellige afdeling. Zo hebben we digitale koffiemomenten, deden we laatst een online pub quiz en ontvingen we een fruitmand voor de extra (arbeids)vitaminen.
-Wist je trouwens dat de Rechtspraak verkozen is tot een Top 50 Favoriete Werkgevers 2020?

Wij hebben er zin in! Jij ook?

Is de glimlach na het lezen van deze vacature niet van je gezicht verdwenen en heb jij je digitale mouwen inmiddels al opgestroopt om aan de slag te gaan? Dan ontmoeten we je graag! Laat je leiden door je creativiteit en expertise, verras ons met jouw sollicitatie die je mag richten aan Ellen Lette. Reageren kan tot en met zondag 4 april 2021 en wellicht ontmoeten we elkaar snel!

Sta je al te popelen, maar heb je eerst toch een paar vragen? Merel Molenaar beantwoordt ze maar al te graag, je bereikt haar via 06 54 200 674 of via merel.molenaar@rechtspraak.nl

Goed om te weten: vanwege de huidige situatie vinden onze gesprekken digitaal plaats. Hier kun je wel alvast (jouw toekomstige werkgever) de Raad voor de rechtspraak beter leren kennen!

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken.
We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.

Solliciteer via deze link.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.