Mediahuis, Amsterdam, geplaatst op 14 mei 2020

Redactiestagiair(e) VROUW

Logo Mediahuis

Zou jij dolgraag een bijdrage leveren aan VROUW en heb je een scherpe pen? Dan zoeken wij jou! VROUW is op zoek naar een stagiair(e) die op onze redactie ervaring wil opdoen. VROUW bestaat uit VROUW magazine, VROUW Glossy, de krantenpagina VROUW in De Telegraaf, de website VROUW.nl en de wekelijkse nieuwsbrief. Belangrijk om te weten: als stagiair(e) ben je echt onderdeel van het redactionele team en zo word je ook behandeld.

Wat vragen wij van onze nieuwe redactie-stagiair(e)?

* Je bent 38 uur per week beschikbaar voor minimaal 3 maanden.
* Je studeert aan een hbo of wo-opleiding (School voor Journalistiek is een pré)
* Je hebt continu je journalistieke voelsprieten uitstaan, op zoek naar wat het gesprek van de dag is en probeert dat te vertalen naar verhalen die onze lezeressen aanspreken (die mag je daarna ook zelf schrijven).
* Je bent nieuwsgierig naar wat er leeft onder vrouwen op Facebook en andere social media en haalt daar input uit voor echte VROUW-content.
* Je bent niet bang om te interviewen, of de telefoon te pakken.
* Je probeert elke dag vernieuwende ideeën aan te leveren voor de online ochtendvergadering.
* Je schrijft foutloos Nederlands en bent flexibel genoeg om af en toe te werken in het weekend of tijdens de avonduren als dat nodig is.
* Je neemt, samen met de andere stagiaires, wekelijkse taken voor je rekening zoals het doorplaatsen van verhalen uit VROUW magazine en de teksten van onze experts, columnisten en opinie-schrijvers.
* Je vindt het leuk om voor online, maar ook af en toe iets voor de krantenpagina, het magazine of de glossy te schrijven.

Wat bieden wij?

* Een leuke, leerzame omgeving waar jij je eerste stappen kunt zetten als lid van een multimediale redactie. (Zolang de corona-maatregelen gelden, opereert de redactie vooral vanuit huis, maar we zijn wel continu virtueel aangelijnd en betrokken).
* Een plek waar jij als beginnend journalist al je creativiteit kwijt kunt.
* Een leuk, energiek en betrokken team.
* Een stagevergoeding van 350 euro.
* Bij VROUW werk je altijd samen met andere stagiaires. Vanaf 22 juni 2020 hebben we weer meerdere stagevacatures. Vermeld in je motivatiebrief waar je interesses liggen en wat jij bij ons hoopt te leren. (Doe er eventueel meteen wat teksten bij die je hebt geschreven, zodat we alvast een indruk krijgen).

Waar wacht je nog op?

Lijkt het je wat om bij en met ons samen te werken aan ons superleuke multimediale VROUW-platform? Solliciteer dan direct hier! Mocht je nog vragen hebben, dan kan je deze mailen naar Mariëlle Vermeer m.vermeer@telegraaf.nl.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.