De Keuzegids, Leiden, geplaatst op 6 juli 2021

Redactiestagiair

Logo De Keuzegids

Gezocht: Redactiestagiair hbo/wo (fulltime)

Wil je het verschil maken voor studiekiezers? Schrijf jij makkelijk toegankelijke teksten in foutloos Nederlands én kan je goed factchecken? Dan is Keuzegids op zoek naar jou! Voor in elk geval september 2021 t/m november 2021 voegen we graag een fulltime redactiestagiair toe aan ons team. Een langere stage is ook mogelijk.

Jouw rol
Als redactiestagiair ga je volop meedraaien in het team. Je redigeert de artikelen die in de mbo-, hbo- en wo-gids staan. Het gaat dan vooral om de artikelen waarin beschreven staat wat je bij de opleidingen leert en hoe ze van elkaar verschillen. Ook herschrijf je algemene artikelen over bijvoorbeeld studiekosten, de toegang tot opleidingen en de impact van internationalisering. Je controleert of de informatie nog actueel is en past deze waar nodig aan. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor data die in tabellen staan, dus het is belangrijk dat je nauwkeurig kan werken.

Wie ben jij?
Jij bent kritisch, leergierig en weet van aanpakken. Je houdt van taal en vindt het belangrijk dat de informatie klopt en de tekst prettig leesbaar is. Je werkt graag mee aan een concreet product: drie mooie en informatieve gidsen voor studiekiezers, met straks ook jouw naam in het colofon!

Functie-eisen

· Je bent bezig met een hbo- of wo-opleiding in een relevante richting, bijvoorbeeld Nederlandse taal & cultuur, journalistiek, communicatie of taalwetenschap

· Een vlotte pen

· Sterk in taal en grammatica

· Een kei in factchecken en het controleren van data

· Goed kunnen omgaan met deadlines

· Affiniteit met onderwijs

· Zelfstandige werker én een teamplayer

· Overweg kunnen met feedback

· Creatief en doortastend

Wij bieden

· Een leerzame werkervaring in een gezellig en hardwerkend redactieteam

· De gelegenheid om mee te denken over de gidsen en andere producten van Keuzegids

· Een gezellig kantoor op loopafstand van Leiden Centraal, en de mogelijkheid thuis te werken als er coronamaatregelen van kracht zijn

· Een stagevergoeding

Over Keuzegids

Keuzegids is een onafhankelijk platform dat opleidingen in het mbo, hbo en wo met elkaar vergelijkt. Dit doen we op grond van de best beschikbare data én eigen onderzoek. We springen in de bres voor studiekiezers en pleiten voor toegang tot goede informatie. Daarnaast signaleren we opvallende trends en schrijven we over belangrijke ontwikkelingen. Onze diverse publicaties, zoals de Keuzegidsen, worden niet alleen door studiekiezers, maar ook door politici, onderwijsinstellingen en andere belanghebbenden scherp in de gaten gehouden.

Het is ons doel om aankomende studenten van goede, onafhankelijke informatie te voorzien, zodat zij een weloverwogen studiekeuze kunnen maken.

Interesse?

Voor meer informatie over deze functie kun je terecht bij Melissa Casu via melissa.casu@keuzegids.nl en 071 – 523 13 41. Ben je al helemaal enthousiast geworden? Solliciteer dan via het sollicitatieformulier.

Reageren kan zolang de vacature op onze website vermeld staat. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.