anner smart octo

Didactief, Amsterdam, geplaatst op 27 mei 2021

Nieuwsgierige stagiaire (m/v)

Logo Didactief

Vanaf 1 september 2021 heeft Didactief weer ruimte voor een:

Nieuwsgierige stagiaire (m/v)
• met journalistieke ambitie
• met grote interesse voor onderzoek en onderwijs
• met een vlotte pen

Wie zijn wij?
Didactief is een onafhankelijk vakblad en online platform voor opinie en onderzoek voor de schoolpraktijk. Lezers zijn vooral leraren en leidinggevenden in basis- en voortgezet onderwijs, universitair onderzoekers en beleidsmedewerkers onderwijs. Het tijdschrift verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus, in een oplage van circa 10.000 exemplaren. De website wordt wekelijks ververst en trekt maandelijks meer dan 33.000 unieke bezoekers. De redactie van Didactief is gevestigd in Amsterdam, vlakbij station CS.

Didactief beschikt over een netwerk van correspondenten op alle Nederlandse universiteiten en vrijwel alle hogescholen. Zij voorzien de redactie van input over onderwijsonderzoek. De redactie publiceert naast een blad en een website ook boeken over onderwijsonderzoek. Deze boeken worden gecrowdfund, i.s.m. schoolbesturen en de PO-Raad. De redactie organiseert regelmatig evenementen waarin onderwijsonderzoek wordt gepromoot. Voor het online jubileumcongres dat op 24 maart 2021 werd gehouden, schreven zich 2100 deelnemers in.

Dit kunnen je collega’s worden:
Wetenschapsredacteur Bea Ros
Eindredacteur Ankie Lok
Webredacteur Masja Lebouille
Hoofdredacteur Monique Marreveld
Webredacteur Benne van de Woestijne

Wie ben jij?
Jij doet een wetenschappelijke opleiding en bent bijna afgestudeerd. Je zoekt een uitdagende stage waarin je kunt werken aan je journalistieke vaardigheden: schrijven, interviewen, nieuwsgaren, bloggen en redigeren. Je bent nieuws- en leergierig.

Praktische informatie
Stages variëren in lengte van 3 maanden tot een jaar (3 of 4 dagen per week) en in inhoud. Stagevergoeding is maximaal 200 euro per maand. Reiskostenvergoeding is mogelijk.

Interesse? Meer informatie? Bel Monique Marreveld, hoofdredacteur 06 20612070. Stuur een motivatiebrief met cv naar marreveld@didactiefonline.nl

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.