PersVeilig

Gemeente Amsterdam, Amsterdam, geplaatst op 6 mei 2022

Meewerkstage mbo 4 Marketing & Communicatie bij de afdeling Bestuursvoorlichting

Logo Gemeente Amsterdam

In het kort

• Mbo student(e) in de richting Marketing & Communicatie? Geef jouw meewerkstage zelf vorm.
• Jouw stagebegeleider staat de gehele stageperiode voor jou klaar.
• Grijp deze kans je te ontwikkelen in je vakgebied bij de gemeente Amsterdam.

De functie
Lijkt het jou gaaf om het aanspreekpunt te zijn voor journalisten en collega’s? Hou je van gevarieerde werkzaamheden en wil je werken voor de mooiste stad van Nederland? Kom dan stage lopen bij de afdeling Bestuursvoorlichting in hartje Amsterdam, op het stadhuis. Tijdens je stage ben je een helpende hand voor collega’s van de afdeling Bestuursvoorlichting en ben je het aanspreekpunt voor collega’s én journalisten. Natuurlijk leren wij je eerst hoe je dat het beste kunt doen.

Een stage bij de afdeling Bestuursvoorlichting betekent: hard werken, maar ook veel plezier en gezelligheid. Werken in alle stilte is er bij ons niet bij. Wij bieden jou een stage van vijf maanden, vier dagen per week met leuke collega’s en goede begeleiding. Als je het zelf leuk vindt en de werkzaamheden het toelaten kunnen we in overleg kijken of je nog meer kunt doen op de afdeling. Kortom: Bij ons leer je een heleboel!

Dit doe je 32 uur per week in de periode september 2022 tot en met januari 2023. We werken bij gemeente Amsterdam deels op kantoor en deels vanuit huis. Hoe dit voor jouw stage werkt leggen we natuurlijk aan je uit.

Aan het begin van je stage bespreek je met je stagebegeleider welke taken je gaat uitvoeren en hoe je je eigen stagedoelen kunt bereiken. De gehele stage is de stagebegeleider jouw vaste aanspreekpunt en goed bereikbaar. Tijdens de introductiedag ontmoet je andere stagiairs en krijg je inzicht in alle werkvelden van onze gemeenten.

Dit doe je op een gemiddelde werkdag

• Het beantwoorden van inkomende telefoontjes en e-mails van journalisten.
• Het maken van nieuwsoverzichten en korte persberichten.
• Website van het college bijhouden.
• Soms ondersteuning bij persevents of uitreiking van onderscheidingen.

Hier ga je aan de slag
Je komt te werken bij de afdeling Bestuursvoorlichting in hartje Amsterdam, op het stadhuis. Collega’s van de afdeling Bestuursvoorlichting werken voor het college van burgemeester en wethouders, het bestuur van de gemeente Amsterdam. De woordvoerders adviseren het gemeentebestuur over de wijze van communiceren, bijvoorbeeld hoe ze bepaalde dingen aan de pers vertellen. De afdeling zorgt voor een duidelijke positionering en profilering van het bestuur. Ze onderhouden nauwe contacten met de pers, beantwoorden persvragen en bereiden mediaoptredens voor. Door voorlichting aan de pers wordt het beleid bekend gemaakt, toegelicht en wordt er gereageerd op actuele gebeurtenissen. De afdeling Bestuursvoorlichting volgt de (social) media en ontwikkelingen in de publieke opinie nauwgezet.

Stagelopen voor Amsterdam betekent dat jij je inzet voor ruim 850.000 Amsterdammers. We zorgen ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam doen we met zo’n 19.000 verschillende collega’s.

Dit breng je mee
Al onze collega’s verschillen. In functie, leeftijd, afkomst, karakter, dromen, hobby’s. Daar zijn we trots op want al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze stad. Dus wie jij ook bent: je bent welkom binnen onze gemeente. Voor deze stage telt ook mee dat jij:

• Interesse hebt in de actualiteiten en media. Je krijgt graag naar het nieuws, leest kranten en gebruikt sociale media.
• Nauwkeurig kunt werken, ook als je in een rumoerige werkomgeving zit.
• Goed overweg kunt met Word, Excel en Outlook.

Verder volg je een mbo 4 opleiding in de richting van Marketing en Communicatie.

Dit bieden wij jou
Als stagiair kom je ons 32 uur per week versterken en kun je rekenen op:

• Een bruto stagevergoeding van € 181 tot € 885 per maand (o.b.v. 36 uur en afhankelijk van jouw leeftijd). Zie ook “bruto stagevergoeding”.
• De begeleiding van jouw stagebegeleider.
• (On)gevraagde en altijd goedbedoelde hulp van de collega’s.

Heb je nog vragen?
Wil je graag nog iets weten over deze stage voor je solliciteert? Dan kun je contact opnemen met de afdeling Bestuursvoorlichting via bestuursvoorlichting@amsterdam.nl of bel naar 020-5522117.

Solliciteren naar deze baan

• Reageer uiterlijk 22 mei 2022 via onze website.
• Wil je de tekst voor deze stage nog eens nalezen? Sla deze dan op want na de sluitingstermijn is de tekst niet meer zichtbaar.
• Als we een eerste match zien nodigen we je uit voor een gesprek. Hebben we geen stageplek voor je, dan ontvang je een e-mail.

Tip!

Word je uitgenodigd voor een gesprek? Kom goed voorbereid:

• Lees deze vacature goed door.
• Bedenk alvast vragen die je zelf wilt stellen.
• Zorg dat je weet welke eisen je opleiding aan de stage stelt en welke opdrachten je voor school moet doen tijdens je stage.

Reageer op deze vacature

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.