BNR Nieuwsradio, Amsterdam, geplaatst op 12 mei 2021

Journalistieke radio stage

Logo BNR Nieuwsradio

BNR zoekt stagiairs voor de nieuwsredactie en BNR zakendoen!

Geen koffie halen, maar quotes! BNR zoekt nieuwe redactiestagiairs. En dat is meer dan alleen maar meekijken; bij BNR mag je ook écht aan de slag.

Wij zoeken stagiairs voor:
DE NIEUWSREDACTIE VAN BNR
Duur: 3 maanden of meer
Uren: 40 uur per week
Startdatum: In overleg, eerste startmoment juni 2021

Bij BNR Nieuwsradio kun je aan de slag om alle aspecten van het journalistieke handwerk te leren. Je volgt de politieke ontwikkelingen in Nederland en de rest van de wereld, zit bovenop het binnenlandse en buitenlandse nieuws en volgt de laatste economische ontwikkelingen.

Bij BNR zit je als stagiair middenin het nieuws en draai je volledig mee op de redactie; een mooie combinatie van journalistiek en live radio maken.

Zoek je meer verdieping? Bij BNR kun je ook stagelopen bij het economische achtergrondprogramma BNR Zakendoen.

Werkzaamheden
Je gaat radio-items maken, interviews voorbereiden en podcasts produceren. Daarnaast sta je in contact met onze correspondenten overal in de wereld. Je leert radioteksten schrijven, audio monteren en video’s maken. Na je stage bij BNR heb je een brede journalistieke basis om de steeds veranderende mediawereld in te gaan.

Als stagiair draai je volledig mee op de redactie. Je werkt voor de nieuwsprogramma’s van onder anderen Bas van Werven, Roos Abelman, Donatello Piras en Iwan Verrips. Of voor BNR Zakendoen met Thomas van Zijl. Ook is er de mogelijkheid om meer te leren over het maken van podcasts en de snelgroeiende online redactie van BNR. Je krijgt de kans alle aspecten van het journalistieke handwerk te leren en er is ruimte voor jouw eigen creatieve ideeën.

BNR
BNR is een algemene nieuwszender met nét iets meer aandacht voor ondernemen en economie dan andere zenders. Het redactieteam is jong en enthousiast, en zit in Amsterdam, vlakbij het Amstelstation.

Interesse?
Stuur dan een mail naar Jorn Lucas en Thomas Groenewold via stage@bnr.nl, DM ons op Twitter of Facebook.

Let op: Je kunt alleen bij BNR stage lopen als je bent ingeschreven bij een opleiding! Stagiairs ontvangen maandelijks een stagevergoeding van €375,-

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.