e learning nvj

XTNT, Utrecht, geplaatst op 7 januari 2022

Afstudeerstagiair(e) communicatie

Logo XTNT

XTNT is in beweging en zoekt een afstudeerstagiair(e) communicatie

Word jij er enthousiast van om met jouw kennis van communicatie een bijdrage te leveren aan het verminderen van files tijdens wegwerkzaamheden? Of zie je het wel zitten om met goede communicatie het reisgedrag van mensen te veranderen? Wil je samenwerken met diverse experts op het gebied van bereikbaarheidscommunicatie, reizigersbenadering, hinderbeperking, toegepaste gedragsinterventies en verkeerspsychologie? Solliciteer dan snel en maak kans op een toffe stageplaats bij XTNT!

Jouw opdracht
In de mobiliteitswereld komt steeds meer aandacht voor gedragsverandering. Belangrijk onderdeel van het veranderen van gedrag, is het bereiken van mensen van wie je het gedrag wil veranderen. En dat doe je – zoals jij weet – door op de juiste manier te communiceren. Denk aan berichten via Flitsmeister en digitale radio of een gesprek op straat met passanten over veilig fietsen. En communicatie kan nodig zijn om andere maatregelen of interventies onder de aandacht te brengen die mensen stimuleren of faciliteren om op een andere manier te reizen.

Overheden willen steeds vaker ‘iets met communicatie met reizigers’; iets dat de project-/omgevingscommunicatie overstijgt. Reizigers zijn vaak onderbelicht in de omgevingscommunicatie, terwijl deze doelgroep voor veel doelstellingen op gebied van mobiliteit en verkeer wel heel belangrijk is. Denk aan het beperken van hinder, het verminderen van files en het verbeteren van verkeersveiligheid.

Het vak ‘communicatie’ ontwikkelt zich in rap tempo binnen de wereld van mobiliteit. En XTNT levert daar een grote bijdrage aan. Bij XTNT spreken we van bereikbaarheidscommunicatie als het gaat om het beperken van hinder, en van reizigersbenadering als het gaat om het stimuleren van ander reisgedrag. Het unieke van XTNT is dat wij mobiliteit, communicatie en gedrag met elkaar combineren. Check hoe wij dit doen, bijvoorbeeld met de inzet van slimme communicatie via navigatieapps, het stimuleren van ander reisgedrag en het verminderen van hinder bij wegwerkzaamheden.

Wij zoeken voor de periode februari tot juli 2022 een enthousiaste afstudeerder Communicatie (HBO/WO) om dit vak verder met ons te ontwikkelen. In deze stage ben je bezig met zowel meewerken als onderzoeken. We hebben nog geen concrete afstudeeropdracht klaarliggen, want we nemen hierin ook graag jouw interesses en voorkeuren mee. En natuurlijk staan onze communicatieadviseurs klaar om samen met jou een mooie invulling te geven aan je afstudeeropdracht!

Wat bieden we jou?
Als stagiair krijg je bij ons alle ruimte om je in dit onderwerp vast te bijten. Je krijgt je eigen stagebegeleider vanuit XTNT en je krijgt ook de kans om de professionals van XTNT en onze opdrachtgevers bij je onderzoek te betrekken. Ook introduceren we je graag bij professionals in ons netwerk die je verder op weg kunnen helpen.

Daarnaast ben je als stagiair echt onderdeel van het team van XTNT. Je doet mee met de gezamenlijke (digitale) kantooroverleggen en -trainingen, teamuitjes en als je daar behoefte aan hebt mag je meelopen met de opdrachten die wij uitvoeren voor onze klanten. Zo krijg je naast je onderzoek een goed beeld van het werkveld en welke kansen hier mogelijk voor jou in de toekomst liggen. XTNT biedt je ook een stagevergoeding.

Over XTNT
XTNT is dé expert op het gebied van verkeer, communicatie en gedrag. XTNT is een hecht team. Plezier in het werk en met collega’s onderling vinden we heel belangrijk. We zorgen er dan ook voor dat we vaak samenkomen. Zo organiseren we onder meer regelmatig (coronaproof) teamdagen op locatie om de verbinding met elkaar te blijven houden, elkaar te inspireren en om van elkaar te leren.

XTNT’ers zijn nieuwsgierig, oprecht en bevlogen. Onze adviseurs werken aan verkeer en vervoer, ieder vanuit een eigen achtergrond (psychologie, communicatie, processen, techniek) en met een focus op een specifiek marktsegment of vakgebied.

Kom jij ons team versterken?
Solliciteer dan direct door een mailtje te sturen met je contactgegevens, CV en motivatie naar hrm@xtnt.nl. Wil je eerst nog wat meer weten over de stage? Stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer en vraag om een terugbelverzoek. Wij nemen dan binnen een week contact met je op om je alles te vertellen over de vacature en de mogelijkheden die je hebt binnen XTNT.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.