Tegel Beeld en Geluid

— Geplaatst op vrijdag 17 april 2020, 12:28

Zo voorkom je (vr)eetbuien

https://www.foreverliving.be/balans-in-je-leven/mijn-lichaam/zo-voorkom-je-vr-eetbuien

Die reep chocola na drie blokjes wegleggen? As if. Toch is het belangrijk dat je jezelf een beetje in de hand houdt. Gezond eten, en niet te pas en te onpas naar een snack grijpen, is goed voor je lichaam én je mentale welzijn. Want net zoals stress een aanslag op je emoties is, zijn (vr)eetbuien dat ook.

Tekst: Stephanie Reedijk

Toegeven aan snacks: enerzijds wil je soms niets liever, anderzijds zit je absoluut niet te wachten op die extra kilo’s. Of dat schuldige gevoel achteraf. Die conflicterende emotie is heel herkenbaar. Psychology Today dook in de psyche achter dit eeuwige dilemma en biedt vijf handvatten om hiermee om te gaan.

Kies tussen gezond eten en feestjes
Een gezond dieet volgen gaat thuis vaak het makkelijkst: jij bepaalt immers wat er - vooral niet - op tafel komt. Uitgenodigd voor een feestje? Leuk, maar voor je het weet sta je met een wijntje in je hand een stuk taart weg te eten. En dan moeten de blokjes kaas en borrelhapjes nog komen. Als je weet dat je moeilijk weerstand biedt aan zulke verleidingen, maar toch graag wil afslanken, kan het helpen om dit soort situaties tijdelijk te vermijden. Wist je trouwens dat de meeste gezonde diëten ’s avonds sneuvelen? Neem dus vooral eens een andere route als je na een lange werkdag weer langs die grote gele M rijdt.

Duik in de gezonde snack recepten
Snacken zonder schuldgevoel ís mogelijk. Het kost je wat meer voorbereidingstijd, maar het is de moeite waard. Nu is de stap van een zak chips naar een bakje bleekselderij nogal groot, dus doe jezelf dat niet aan. Zoek naar…

Dit artikel is verschenen op de website van Forever Living. Klik op de link om het volledige artikel te lezen.

Categorieën: Eten,gezond,snacks,lichaam,balans,vreetbuien,psychologie

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.