— Geplaatst op donderdag 17 maart 2011, 08:35

Week zonder Stroom/Gas.

WEEK ZONDER STROOM EN GAS:
Leeuwarden, 15-03-2011.
Maandagavond hebben vier studenten van de Stenden Hogeschool zich vrijwillig “op laten sluiten” in een woning aan de Hollanderstraat. Zij bivakkeren een week lang zonder gas en stroom.
Wethouder Isabella Diks gaf de aftrap.

Deze actie komt voort uit De Gekste Dag: een nationale actie waarbij met gekke acties geld wordt opgehaald voor verschillende goede doelen in Nederland: Jeugdcultuurfonds, Jeugdsportfonds, Alzheimer Nederland en het Nationaal Ouderenfonds. Deze doelen zetten zich in om mensen bij de maatschappij te betrekken. Kinderen die in armoede leven of eenzame ouderen: de goede doelen willen dat zij mee kunnen doen aan de maatschappij.
De gemeente Leeuwarden sponsort samen met woningcorporatie Elkien deze ‘Week zonder Stroom’ met het leveren van de fitness snackbar: een mobiele fitnessstudio die beweging omzet in energie. Deze energie wordt gebruikt om bijvoorbeeld water te koken of sinaasappels te persen.

Zie:
Week zonder stroom of gas

Categorieën: milieu, energie, alternatief, actie

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.