Jodal

— Geplaatst op woensdag 23 december 2009, 11:32

Treinloze zondag

Ach, als Joop den Uyl eens zou terugkeren en de stand der dingen overzag. Bankiers die de bonusdraad weer oppakken, crisis of geen crisis, terwijl Wouter Bos, een van zijn nazaten, nog zo had gezegd de over the topsalarissen aan te zullen pakken. Een FNV-voorzitter voor wie zelfs samenwerking met Geert Islam Wilders niet te dol is om zich te manifesteren tegen de verhoging van de AOW-gerechtigde leeftijd tot 67 jaar. Zorginstellingen en woningcorporaties die in moeilijkheden raken, mede omdat bestuurders (vaak van PvdA-huize) hun sociale taak niet naar behoren vervullen en graan voor eigen gewin meepikken. Collectanten van de Nederlandse Hartstichting die een jaar hebben moeten collecteren om de hartstikke goeie vertrekregeling van de vorige directeur te kunnen betalen. Ministers die de gevaren en gevolgen van de Q-koorts eerst onderschatten en vervolgens met paardenmiddelen bestrijden. Een ministerie dat een megacampagne op touw zet tegen de Mexicaanse griep; dat groot vaccins inkoopt en vervolgens een deel doorverkoopt; dat kleintjes eerst niet en dan weer wel laat inenten, met twee prikken, terwijl achteraf blijkt dat één prik ook afdoende was geweest. Ik denk dat hij ons een treinloze zondag zou adviseren, om te voorkomen dat reizigers doordeweeks in de kou staan.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.