de tegel publieksprijs 2020

4 december 2013

Persvrijheidsmonitor - Acties voor een vrij internet

Burgerrechtenbeweging Bits of Freedom (BOF) wil dat de regering maatregelen neemt om haar burgers te beschermen en een einde te maken aan de spionagepraktijken van onder andere de Amerikaanse geheime dienst NSA. Directeur Hans de Zwart overhandigde minister Plasterk dinsdag een pakket met concrete maatregelen die genomen moeten worden. Deze zijn ook online te vinden op de site Bespied ons niet. BOF stelt onder andere voor de geheime diensten in Nederland aan banden te leggen, om te garanderen dat Nederland zich niet schuldig maakt aan NSA-achtige praktijken. Verder moeten de plannen om ongericht internetverkeer te kunnen tappen worden ingetrokken.

Tegelijkertijd komt weblog GeenStijl met #Defember, een actie voor privacy, vrijheid en een open internet. De redactie roept op bijdragen te sturen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.