word studentlid

— maandag 18 maart 2013, 08:46 | 3 reacties, praat mee

Minister wil overleg over 112-publicaties

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wil overleggen met de Nederlandse Vereniging van Journalisten over het publiceren van privacy-gevoelige informatie zoals adressen bij 112-berichten. Hij deed deze uitspraak naar aanleiding van Kamervragen van de SP-kamerleden Kooiman en Gesthuizen. De kamerleden verbaasden zich over het feit dat "112-meldingen vrijwel direct zichtbaar zijn op diverse websites en dat daarbij soms zelfs het feitelijke adres van de melder of het adres waar de melding betrekking op heeft wordt weergegeven". Volgens Opstelten zijn deze gegevens nog maar korte tijd beschikbaar voor de media."In de nabije toekomst zal het P2000 berichtenverkeer gecodeerd worden verstuurd waardoor het ‘scannen’ van de berichten niet meer mogelijk is", aldus de minister, die ook afspraken wil maken met politie en hulpverleningsdiensten over het verstrekken van incidentgegevens aan de media. Hij belooft de kamerleden hierover dit voorjaar nog te informeren. Laatste wijziging: 18 maart 2013, 09:42

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

Martijn, 18 maart 2013, 13:16

De Minister moet ervoor zorgen dat al die P2000 websites waar de meldingen op verschijnen verboden moeten worden. Ik denk als dat gebeurd je al een heel stuk verder bent. En ik vind dat de vrij nieuwsgaring moet blijven en zeker voor de media die daar hun brood mee moet verdienen zoals wij ook.

CarolineLichtenberg, 18 maart 2013, 15:16

Zo. De eerste stap richting een totale dictatuur is hiermee wel gezet.

photopress, 22 maart 2013, 08:02

Het is blaffer Opstelte weer die de pers nog verder aan banden wil gaan leggen,wordt het niet eens tijd dat die zelfde pers heb het vuur aan de schenen legt en zijn verleden eens ga na spitten.

Nu heb ik als fotojournalist wel vaker bij de overheid gestaan en gezien wat ze doen dus een om agenten en ander ambtenaren in de gaten te houden lijkt mij het enigszins wijs dat de communicatie openbaar blijft .

Het zal dus niet lang meer duren of die Opstelten wordt al ziek als ik die man zijn hoofd zie heeft een totale dictatuur voor de Nederlandse(amateur)pers want laten we eerlijk zijn die Nederlandse pers bestaat uit 95% uit amateurfotografen en journalisten,dus iets kan ik me er wel bij voorstellen

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.