mgm nvj maart

— dinsdag 24 februari 2015, 12:18 | 2 reacties, praat mee

Klachten over afstuderen in Utrecht

Klachten over afstuderen in Utrecht

Veel studenten aan de School voor Journalistiek (SvJ) in Utrecht klagen over het nieuwe afstuderen, meldt Dichtbij Utrecht. Sinds 2014 hanteert de SvJ een nieuwe afstudeermethode, het niveau hiervan zou volgens studenten niet overeen komen met het niveau van de rest van de opleiding. Voorheen maakten studenten een portfolio en schreven zij een afstudeerbetoog van 2500 woorden. Nu dienen studenten een journalistieke productie te maken aan de hand van een vastgesteld thema, moeten zij een crossmediale productie inleveren en een bronnenonderzoek doen. Daarnaast moeten zij alle producties verantwoorden, zichzelf pitchen in een video en een verdedigingsgesprek voeren. Laatste wijziging: 25 februari 2015, 13:35

Dichtbij Utrecht sprak met meerdere (anonieme) studenten. Het merendeel klaagt, onder meer over de geringe begeleiding. De studenten zouden gedurende 8 weken zonder begeleiding werken aan de producties. Daarnaast klagen de studenten dat je opnieuw moet beginnen wanneer je zakt, er zou geen mogelijkheid zijn om iets aan te passen. Een aantal studenten heeft een bezwaarschrift ingediend bij de examencommissie, maar de afstudeercoördinator nam deze niet aan. Volgens afstudeercoördinator Michiel Smis zakken er inderdaad meer mensen dan voorgaande jaren, maar volgens hem is dat geen probleem. Volgens Smis worden de studenten nu juist beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Ook laat Smis weten dat hij niets weet van een bezwaarschrift. Meer bij Dichtbij Utrecht

Bekijk meer van

Utrecht Hogeschool Utrecht

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Hans de Clercq, 24 februari 2015, 18:48

Als School voor Journalistiek hebben we kennisgenomen van het artikel op Dichtbij.nl. Nadat de schrijfster een nogal tendentieuze oproep op de Facebooksite van de School voor Journalistiek had geplaatst, heeft de opleidingsmanager bovenbouw gisteren per mail contact gehad met haar.

Haar was gevraagd concrete feiten dan wel klachten met ons te delen, zodat we in een gesprek met haar(dan wel met een collega) hier verder over zouden kunnen spreken. Die afspraak zou nog worden gemaakt. We constateren echter dat tot publicatie is overgegaan zonder dat concrete feiten dan wel klachten zijn gedeeld en zonder dat het gesprek is aangegaan met de opleidingsmanager die daarover contact had met de schrijfster.

We herkennen ons niet in de inhoud van het artikel en vinden het dan ook jammer dat voorleggen van feiten dan wel klachten en het overleg zoals was overeengekomen, niet heeft plaatsgevonden.

Paul van der Bijl, 26 februari 2015, 14:23

Gedurende 8 weken zonder begeleiding werken aan een journalistieke productie aan de hand van een vastgesteld thema, een crossmediale productie vervaardigen, bronnenonderzoek doen, producties verantwoorden, zichzelf pitchen in een video en een verdedigingsgesprek voeren.
Klinkt bijna als het echte leven.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.