[an error occurred while processing this directive]
menu dagblad



Sectie
Opinie-
weekblad-
journalisten

Nieuwsoverzicht


 Over de sectie 

Bestuur
Cao-overzicht
Loongebouw (.doc)

Email:
tijdschriften@nvj.nl
 

  Sectie Opinieweekbladjournalisten

Expeditie Bladenmaken 2006 van start

(18 sept 2006)

vanaf maandag 18 september via internet te volgen

In opdracht van de NVJ en de Groep Publiekstijdschriften van het NUV wordt dit jaar voor de tweede keer de Expeditie Bladenmaken georganiseerd. Deze ‘redactionele ontdekkingstocht’ gaat vandaag van start en eindigt op vrijdagmiddag 22 september.

Discover your talent
Tijdens de Expeditie Bladenmaken krijgen twintig (freelance) redacteuren van publiekstijdschriften, omroep- en opiniebladen en sponsored magazines met maximaal 2 jaar werkervaring de kans hun redactionele talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen, onder het motto ‘discover your talent’. Zoals het een expeditie betaamt, zijn de deelnemers vooraf onwetend over het reisschema, hun medereizigers, de plaatsen die ze bezoeken en de personen die ze onderweg tegen zullen komen. Elke dag brengt nieuwe ervaringen, waarin journalistieke vaardigheden, creatief denken en het delen van kennis centraal staan.

Intensief en uitdagend
De activiteiten tijdens de expeditie liggen in het verlengde van de vijf dagthema’s ‘doelgroepdenken’, ‘voorbereiding & research’, ‘taaltechniek & stijl’, ‘beeld’ en ‘het tijdschrift als merk’. Het programma is intensief en uitdagend: workshops, opdrachten in teamverband en ontmoetingen met diverse kopstukken uit het vak wisselen elkaar dagelijks af. Gedurende de avonduren werken de deelnemers in groepsverband aan het concept voor een ‘expeditietijdschrift’. De twee beste concepten worden vervolgens tijdens twee terugkomdagen tot compleet tijdschrift uitgewerkt.

Expeditieblog
Wilt u op de hoogte blijven van de avonturen, ervaringen, ontdekkingen, uitdagingen en moeilijke momenten van de twintig redacteuren? Surf dan naar www.expeditiebladenmaken.nl/ExpeditieBlog om de Expeditie Bladenmaken 2006 van dag tot dag te volgen.


Meer informatie: Harriët Schrier, secretaris NUV Groep Publiekstijdschriften, telefoon: 020 43 09 162, e-mail: h.schrier@nuv.nl of Yvonne Dankfort, secretaris NVJ, telefoon: 020 67 66 771, e-mail: ydankfort@nvj.nl.


 
  [an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]