VillaMedia.nl
             
             

Nederlandse Vereniging
van Journalisten

De JournalistGenootschap /FreelancersAdvies / Mediadebat / de Fotojournalist.nl / Zoek Een Freelancer / Perskaarten

 
menu dagblad



Sectie
Omroep


Nieuwsoverzicht


 Over de sectie 

Algemeen
Bestuur

 Thema's 
C2000

Cao's
OR-info
Redactiestatuut

Email:
omroep@nvj.nl
 

  Nieuws Sectie Omroep
Terug naar nieuwsoverzicht

Onderhandelaarsakkoord Sociaal Plan
RTV Rijnmond d.d. 28 januari 2004

28/1/2004

De regionale omroep RTV Rijnmond, gevestigd te Rotterdam, in deze vertegenwoordigd door de heer W.E.O.Wehrmeijer, Algemeen Directeur, optredend als partij ter ene zijde

en

NVJ, Nederlanse Vereniging van Journalisten, gevestigd te Amsterdam, in deze vertegenwoordigd door Mr. T. Bruning, Secretaris
FNV KIEM, gevestigd te Amsterdam, in deze vertegenwoordigd door mevrouw Eijgenberger

Optredend als partij ter andere zijde

Zijn het volgende Sociaal Plan overeengekomen onder het voorbehoud van leden-, provinciale - en bestuurs- raadpleging:

Introductie
In het kader van de onvermijdelijke sanering is RTV Rijnmond genoodzaakt de personeelsformatie drastisch in te krimpen. Ten gevolge hiervan is voor circa 15 medewerkers werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd de arbeidsovereenkomst niet verlengd en is voor 29 medewerkers, werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, bij het CWI of bij de kantonrechter toestemming tot opzegging van de arbeidsovereenkomst verzocht. Indien voor een of meer van die werknemers toestemming geweigerd wordt, dan zal RTV Rijnmond alsnog andere werknemers boventallig verklaren en streven naar beëindiging van hun arbeidsovereenkomsten, zodanig dat de in het saneringsplan bepaalde bezuiniging op de personeelsformatie van RTV Rijnmond bereikt wordt. Het onderhavige Sociaal Plan heeft evenzeer betrekking op dergelijke in een later stadium, in het kader van bedoelde sanering boventallig verklaarde werknemers.
RTV Rijnmond wil in overeenstemming met de vakorganisaties flankerende maatregelen treffen, teneinde de betrokken medewerkers tegemoet te komen en bij te dragen aan versterking van hun positie op de arbeidsmarkt.

In eerste instantie onderneemt de NVJ separaat geen juridische stappen jegens vroegere directie- en/of bestuursleden van RTV Rijnmond doch NVJ wenst aan te tekenen dat deze organisatie zich, mede naar aanleiding van het rapport Welters, het recht voorbehoudt op juridische stappen jegens vroegere directie- en/of bestuursleden van RTV Rijnmond en dat haar instemming met het onderhavige Sociaal Plan in geen enkel opzicht kan worden beschouwd als een afstand van recht in het kader van dergelijke aansprakelijkstelling.

Selectiecriteria ontslaglijst
De ontslaglijst is samengesteld op basis van toepassing van de volgende selectiecriteria:
§ De bepaling van de nieuwe, niet projectgefinancierde, organisatiestructuur met de daarin voorkomende functies.
§ De bepaling van terugkerende, overwegend ongewijzigde, functies in de nieuwe organisatie.
§ De bepaling van functies die in het kader van de reorganisatie vervallen of waarbinnen reductie optreedt.
§ De bepaling van, met de functies die vervallen of waarbinnen reductie optreedt, uitwisselbare functies (functies die in termen van opleidings- en ervaringseisen, functiekarakteristiek en taken gelijk zijn of zodanig vergelijkbaar zijn dat de eventuele inwerk- en opleidingsperiode binnen 3 maanden kan worden afgerond).
§ De bepaling van het aantal werknemers op basis van arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd in de verdwenen en / of gereduceerde functies en het niet verlengen van deze arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd.
§ De bepaling van de data van indiensttreding van werknemers in de vervallen/gereduceerde functies, waarbij degenen die het laatst in dienst zijn getreden, zijn geplaatst op de ontslaglijst.
§ Ten aanzien van de boventallig verklaarde medewerkers met vast contract zal tenminste de gebruikelijke opzegtermijn van 2 maanden in acht worden genomen zodat ontslagen niet zullen plaatshebben voor 1 april 2004

Herplaatsing en Sollicitatievoorrang
Herplaatsingmaatregelen, geldend voor werknemers wier “ eigen” arbeidsplaats door de reorganisatie vervalt en die werkzaam zijn op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (“Boventallige Werknemers OT”) respectievelijk sollicitatievoorrang voor dergelijke werknemers:

1. Vacatures
a. In het kader van de reorganisatie zijn enkele functies gecreëerd, die niet gelijk te stellen zijn met reeds voor de reorganisatie bestaande functies. In die nieuwe functies bestaan derhalve vacatures (de “Vacatures”). RTV Rijnmond heeft een herplaatsingverplichting ten opzichte van de Boventallige Werknemers OT. Die herplaatsingverplichting geldt tot het moment waarop de arbeidsovereenkomst van de betreffende Boventallige Werknemer OT formeel eindigt (de “Einddatum”). Dat betekent dat dergelijke werknemers in de Vacatures geplaatst dienen te worden indien het om passende arbeid gaat. Alle Boventallige Werknemers OT hebben van RTV Rijnmond de gelegenheid gekregen aan te geven of zij voor de Vacatures in aanmerking wensen te komen. Voor zover daarop positief gereageerd werd, zal bezien worden of de Vacature voor de betrokken werknemer(s) passend is.
b. Indien de Vacature voor meerdere Boventallige Werknemers OT, die hebben aangegeven in aanmerking te willen komen voor die Vacature, heeft te gelden als passende arbeid, dan zal RTV Rijnmond de in haar ogen meest geschikte kandidaat in de Vacature plaatsen.
c. Indien een Boventallige Werknemer OT in een Vacature wordt geplaatst, zal ter zake van die werknemer het reeds ingediende verzoek tot opzeggingstoestemming bij het CWI terstond worden ingetrokken of van een reeds verkregen toestemming geen gebruik worden gemaakt. De betrokken werknemer zal in de functie, waarop de Vacature betrekking heeft, worden herplaatst binnen de reguliere organisatie van RTV Rijnmond tegen de arbeidsvoorwaarden behorend bij die functie. Indien de betreffende functie een lagere salarisschaal kent dan de voorheen door de betrokken werknemer vervulde functie, dan zal stapsgewijze afbouw tot die lagere salarisschaal plaatsvinden (in drie gelijke stappen verdeeld over in totaal 18 maanden).
d. Indien de Vacature niet als passend heeft te gelden voor een der Boventallige Werknemers OT, die daarvoor in aanmerking wensen te komen, zal RTV Rijnmond de Vacature openstellen voor interne sollicitatie door andere RTV Rijnmond werknemers. Indien dat ertoe leidt dat een der overige RTV Rijnmond werknemers in de Vacature wordt geplaatst, zal in de functie die tot op dat moment door de niet- Boventallige Werknemer werd vervuld een vrij gevallen arbeidsplaats ontstaan. Die zal vervolgens behandeld worden als de hierna te definiëren Open Arbeidsplaats.
e. Indien zich onder de overige RTV Rijnmond werknemers geen geschikte kandidaat bevindt, zal RTV Rijnmond de Vacature openstellen voor externe sollicitatie.
2. Open Arbeidsplaatsen, vóór besluit Provincie
In het kader van de reorganisatie is in alle opzichten rekening gehouden met natuurlijk verloop sinds de gehanteerde peildatum van 1 oktober 2003. Voor zover door natuurlijk verloop, dat bekend is geworden na 1 oktober 2003 doch vóór 31 december 2004, of ten gevolge het bepaalde sub 1.e arbeidsplaatsen vrijkomen (“Open Arbeidsplaatsen”), zullen dergelijke Open Arbeidsplaatsen, in afwachting van een definitief besluit van de Provincie Zuid-Holland over het voortbestaan van RTV Rijnmond (verwacht per medio februari 2004), niet worden ingevuld. Dat wil zeggen dat, tot na de bekendwording van het besluit van de Provincie, een Open Arbeidsplaats niet betrokken wordt in het herplaatsingonderzoek van Boventallige Werknemers OT en evenmin opengesteld wordt voor interne of externe sollicitatie.

3. Open Arbeidsplaatsen, na besluit Provincie
Afhankelijk van de inhoud van het door de Provincie te nemen besluit omtrent het voortbestaan van RTV Rijnmond, zal RTV Rijnmond nadat het besluit is ontvangen, beslissen in hoeverre Open Arbeidsplaatsen alsnog zullen worden ingevuld. Indien alsdan een Open Arbeidsplaats alsnog zal worden ingevuld, geldt het volgende:

a. Voor zover de Open Arbeidsplaats bestaat in een functie, die terstond vóór de reorganisatie vervuld werd door de Boventallige Werknemer OT, en de arbeidsovereenkomst van die Boventallige Werknemer OT op het moment dat RTV West besluit tot invulling van de Open Arbeidsplaats nog bestaat, zal de Boventallige Werknemer OT worden aangeboden te worden teruggeplaatst in de Open Arbeidsplaats. Indien meerdere Boventallige Werknemers OT op die wijze voor terugplaatsing in aanmerking komen, zal degene met de hoogste anciënniteit worden teruggeplaatst.
b. Indien terugplaatsing op basis van het gestelde sub a niet aan de orde is, zullen de Boventallige Werknemers OT, die op dat moment nog geen nieuwe baan hebben aanvaard en die op dat moment nog actief participeren in het Mobiliteitscentrum, bij voorrang in de gelegenheid worden gesteld aan te geven of zij in aanmerking willen komen voor de Open Arbeidsplaats. Selectie door RTV Rijnmond zal vervolgens geschieden op basis van geschiktheid voor de Open Arbeidsplaats (en dus, ongeacht de functiegroep waartoe de Open Arbeidsplaats behoort respectievelijk de functiegroep waartoe de Boventallige Werknemer OT terstond voor de reorganisatie behoorde, niet op basis van anciënniteit of voormalige functie).
c. Plaatsing in een Open Arbeidsplaats zal in alle gevallen geschieden op basis van de arbeidsvoorwaarden behorend bij die functie, zonder eventuele trapsgewijze overgang van een eerder voor de betrokken werknemer geldend salaris naar het salaris behorend bij de Open Arbeidsplaats.
d. Indien geen der Boventallige Werknemers OT, die hebben aangegeven in aanmerking te willen komen voor de Open Arbeidsplaats, daartoe geschikt wordt geacht, zal de Nieuwe Vacature worden opengesteld voor interne sollicitatie.
e. Indien zich onder de overige RTV Rijnmond werknemers evenmin een geschikte kandidaat bevindt, zal RTV West de Open Arbeidsplaats openstellen voor externe sollicitatie.
f. Voor zover Boventallige Werknemers OT na de voor hen geldende Einddatum opnieuw in dienst treden van RTV Rijnmond, zal zulks in beginsel geschieden op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd voor zover de aard van de werkzaamheden na her- indiensttreding dezelfde is als de aard van de werkzaamheden in de functie die de Betrokkene terstond voor de reorganisatie vervulde en in alle andere gevallen in beginsel op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.


4. Projecten

a) Boventallige medewerkers OT die werkzaam waren in het kader van een lopend project (te definiëren als een programma dat op die titel wordt gefinancierd vanuit externe geldstromen, niet zijnde de reguliere subsidie of reguliere reclame-inkomsten) biedt RTV Rijnmond de gelegenheid om na het moment van beëindiging van de lopende arbeidsovereenkomst op projectbasis aan hetzelfde project door te werken, voor de looptijd van de op dit moment bekend zijnde looptijd van de financiering van dat project. Hiertoe worden nieuwe afspraken met de betreffende medewerkers gemaakt waarbij honorering en overige voorwaarden in beginsel gelijk blijven. Betaling en contractafspraken van dergelijke gevallen zal geschieden via een bedrijf buiten RTV Rijnmond:

Boventallige medewerkers OT met wie dergelijke projectafspraken worden aangegaan met bedrijven buiten RTV Rijnmond kunnen bij afloop van een projectcontract voor 31/12/2004 terugvallen op het sociaal plan RTV Rijnmond.


b) Voor komende met extern geld te financieren projecten spreekt RTV Rijnmond de intentie uit om bij de personele bezetting op projectbasis voor dergelijke projecten, zo mogelijk eerst gebruik te maken van boventallige medewerkers OT. Deze inspanningsverplichting heeft een looptijd tot en met 31 december 2005.

Budget
De totale kosten van de implementatie en, als onderdeel hiervan, het Sociaal Plan zijn aan budgettaire restricties gebonden.
§ De Provincie Zuid Holland stelt, onder voorwaarden, een saneringsbijdrage ter grootte van € 750.000 beschikbaar, vooralsnog in de vorm van een lening.
Mobiliteitscentrum
Om bij te dragen aan versterking van de arbeidsmarktpositie van de betrokken werknemers, vacatures te werven, te bemiddelen naar passende vacatures en ondersteuning te bieden in sollicitatieprocedures, is een mobiliteitscentrum gecreëerd. Dit centrum werkt zowel voor de werknemers waarvoor ontslag is aangevraagd als voor de werknemers met een tijdelijke arbeidsovereenkomst die in het licht van deze operatie niet verlengd wordt. De werknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd nemen deel in een outplacement traject met een looptijd die aan leeftijd is gerelateerd, als volgt:

· medewerkers jonger dan 35 jaar: maximaal 4 maanden
· medewerkers ouder dan 35 jaar maximaal 6 maanden
Voor moeilijk extern plaatsbare medewerkers zal een maatwerk traject worden ontwikkeld, gerelateerd aan het beschikbare budget.
De werknemers met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd wordt loopbaanadvies geboden. De kosten van het mobiliteitscentrum bedragen maximaal € 80.000.


Vrijwillig inleveren van uren door blijvende medewerkers
De directie van RTV Rijnmond zal direct na het aanzeggen van de ontslagen op 28 januari 2004 de medewerkers die – onder het maken van voorbehouden – hebben aangegeven vrijwillig minder te willen werken (naar momenteel bekend 6 personen, totaal gelijk aan 0,8 fte) benaderen om vast te stellen in hoeverre deze vrijwillige vermindering van arbeidsuren realiseerbaar is. Dit zal zowel vanuit de positie van de betrokken medewerker (i.v.m. het gemaakte voorbehoud) als vanuit de organisatie (i.v.m. praktische omstandigheden).
Indien deze exercitie leidt tot het vrijvallen van fte-ruimte binnen boventallige medewerkers OT, dan zal deze worden betrokken bij de medewerkers zoals genoemd onder de punten 1 t/m 3 van dit Sociaal Plan.
Medewerkers die vrijwillig uren inleveren krijgen op basis van de vrijwillig vertrekregeling eenmalig het pro rato deel van twee maandsalarissen (bij dienstverband korter dan 4 jaar) of drie maandsalarissen (bij dienstverband van 4 jaar of langer) als tegemoetkoming voor het vrijwillig deeltijdontslag.


Vrijwillige vertrekregeling
Medewerkers die in deze saneringsoperatie hun baan behouden, maar die te kennen geven vrijwillig de organisatie te willen verlaten, ontvangen een vrijwillige vertrekvergoeding van:

2 bruto maandsalarissen indien zij tot maximaal vier dienstjaren hebben bij RTV Rijnmond of diens rechtsvoorgangers
3 bruto maandsalarissen indien zij meer dan vier dienstjaren hebben bij RTV Rijnmond of diens rechtsvoorgangers.

E.e.a. op voorwaarde dat hun vertrek tot gevolg heeft dat de arbeidsplaats van een van de boventallige werknemers OT kan worden behouden

De vrijwillige vertrekregeling heeft een looptijd tot en met 31 maart 2004

Compensatieregeling
§ Voor de Boventallige Werknemers OT is een compensatieregeling overeengekomen.
§ Deze compensatieregeling bestaat uit twee onderdelen: (1) de tegemoetkoming juridische en advieskosten en (2) de vergoedingsregeling ontslag.

Tegemoetkoming Juridische en Advieskosten
§ De tegemoetkoming juridische en advieskosten wordt aan iedere Boventallige Werknemer OT beschikbaar gesteld.
§ Deze tegemoetkoming bedraagt € 500, naar keuze van de werknemer, uit te keren als bruto bedrag aan de werknemer of aan te wenden ter rechtstreekse voldoening aan de juridisch adviseur van werknemer van een daartoe van die juridisch adviseur door RTV Rijnmond te ontvangen factuur ter hoogte van maximaal € 500 (inclusief BTW).
Vergoedingsregeling reorganisatieontslag
A De vaststelling van anciënniteit zal, uitsluitend voor de berekening van de onderhavige vergoeding, geschieden op basis van de daartoe in de Aanbevelingen van de Kring der Kantonrechters ontwikkelde criteria, en waarbij (in afwijking van die Aanbevelingen) tevens acht zal worden geslagen op de periode waarin een werknemer direct voorafgaand aan het dienstverband met RTV Rijnmond, op basis van een opdrachtovereenkomst met RTV Rijnmond, werkzaamheden voor RTV Rijnmond heeft verricht, indien in die periode aaneengesloten gedurende tien maanden of meer per jaar op ten minste 16 uur per week dergelijke werkzaamheden voor RTV Rijnmond werden verricht.
B De compensatieregeling is, met inachtneming van de bovenstaande bijzondere bepaling, gebaseerd op de kantonrechterformule [duur dienstverband gecorrigeerd voor leeftijd (A)* maandsalaris (inclusief emolumenten cfr. Kantonrechterformule) (B)* correctiefactor (C).
C Uitgangspunt voor de correctiefactor is dat het totale resterende budget, na aftrek van de kosten van het mobiliteitscentrum, de implementatiekosten, de tegemoetkoming juridische en advieskosten en de reservering voor kosten hardheidsclausule, wordt besteed aan deze regeling. Daarbij geldt dat, indien door toepassing van het gestelde sub e en/of f sprake zal zijn van een Behouden Som, die Behouden Som zal worden aangewend op de wijze aangegeven sub h.
D De partijen bij dit Sociaal Plan zijn overeengekomen dat de toe te passen correctiefactor in de kantonrechterformule zal zijn: C=0,9.
E De Boventallige Werknemer OT heeft voorwaardelijk recht op de vergoeding uit hoofde van deze regeling. De Boventallige Werknemers OT, die niet uiterlijk op de voor hem geldende Einddatum een eventueel aan hem aangeboden functie binnen RTV Rijnmond aanvaard heeft, heeft onvoorwaardelijk recht op een gedeelte ter hoogte van 50% van het totaal bedrag van de voor hem berekende vergoeding. Dat gedeelte zal door RTV Rijnmond worden betaald binnen 30 dagen na de Einddatum. Recht op het tweede deel (resterende 50% van de berekende vergoeding) zal slechts ontstaan indien de Boventallige Werknemer OT op de datum gelegen 30 dagen na de voor hem geldende Einddatum geen (concreet uitzicht op een) andere baan binnen of buiten RTV Rijnmond heeft. Als aanvullende voorwaarde zullen de betrokken werknemers ter vaststelling van hun recht op het tweede voorwaardelijke gedeelte, een schriftelijke verklaring aan RTV Rijnmond dienen te overleggen waaruit blijkt dat zij op de bedoelde datum geen (concreet uitzicht op een) baan binnen of buiten RTV Rijnmond hebben. Betaling door RTV Rijnmond zal in voorkomend geval plaats vinden binnen 60 dagen na de Einddatum.
F Indien een Boventallige Werknemer OT vóór 31 december 2004 bij RTV Rijnmond her-indienst treedt op onbepaalde tijdcontract, zal de gehele reeds aan hem betaalde onderhavige vergoeding door die werknemer aan RTV Rijnmond dienen te worden terugbetaald onder aftrek van een bedrag dat gelijk is aan het door de betrokkene laatstelijk bij RTV Rijnmond verdiende salaris en een elders genoten salaris en/of ontvangen uitkeringen berekend over het tijdvak gelegen tussen de voor betrokkene geldende Einddatum en de datum van her-indiensttreding bij RTV Rijnmond. Een en ander met het oogmerk de werknemer en RTV Rijnmond voor zover het salaris(kosten) betreft te brengen in de financiële situatie alsof het dienstverband met RTV Rijnmond onverminderd had voortgeduurd over dat tijdvak. RTV Rijnmond is gerechtigd de op basis hiervan door de Werknemer terug te betalen bedragen te verrekenen met het salaris na her-indiensttreding.
G Het totaal der bedragen die, conform het gestelde sub e en/of f door RTV Rijnmond niet worden uitgekeerd aan Boventallige Werknemers OT of aan RTV Rijnmond worden gerestitueerd, zal hierna worden aangeduid als: de “Behouden Som”.
H De Behouden Som zal worden vastgesteld na 31 december 2004. De Behouden Som zal als volgt worden aangewend:

In eerste instantie ter dekking van eventuele overschrijdingen van de in dit Sociaal Plan voor de elementen van dit Sociaal Plan gereserveerde bedragen (zie hierna onder Budget Toepassing); en Indien nadien een bedrag resteert zal dit worden toegevoegd aan het hiervoor op te richten scholingsfonds

Begeleidingscommissie
Ten behoeve van een soepel reorganisatieproces en de transparantie wordt een begeleidingscommissie ingesteld. Deze begeleidingscommissie bestaat uit drie leden, een te benoemen door de vakorganisaties, een te benoemen door de werkgever en een derde “extern” lid (tevens voorzitter) te benoemen door beide partijen gezamenlijk.
Alle niet-individuele communicatie met (voormalig) werknemers inzake de reorganisatie passeert de begeleidingscommissie. Daarnaast houdt de begeleidingscommissie oog op de goede toepassing van niet-materiële maatregelen uit het SP (mobiliteitscentrum, vacatures) en adviseert over de toepassing van de hardheidsclausule. Voorts fungeert de begeleidingscommissie als klachtencommissie inzake overige aangelegenheden die verband houden met dit Sociaal Plan en brengt hierover zwaarwegend advies uit aan de directeur.

Hardheidsclausule
Het SP kent ook de voorziening waarbij in gevallen die niet in het SP voorzien zijn of in gevallen waarin het SP voor een betrokken werknemer (voorheen) werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd onevenredig onredelijk uitwerkt, de mogelijkheid wordt geboden om een aanvullende of anderszins passende regeling te treffen. Toepassing van deze voorziening is voorbehouden aan de Algemeen Directeur.

Een beroep op de hardheidsclausule dient door betrokken werknemer te worden gedaan binnen 30 dagen (de expiratiedatum) na ontvangst door hem/haar van de opzegging door RTV Rijnmond.

Een geïntegreerd advies van de begeleidingscommissie ten aanzien van alle gedane beroepen op de hardheidsclausule dient te zijn afgegeven aan de Algemeen Directeur binnen 30 dagen na de expiratiedatum. De begeleidingscommissie hanteert voor zijn werkzaamheden de budgettaire grenzen zoal in dit Sociaal Plan ter zake van de hardheidsclausule bepaalt.
De Algemeen Directeur zal binnen 14 dagen na ontvangst van het advies beslissen en daarbij de in dit bestek overeengekomen budgettaire kaders niet overschrijden.

Looptijd
Dit Sociaal Plan heeft een looptijd tot en met 31 december 2004.

Partijen zijn overeengekomen dat, na aftrek van de door partijen erkende overige kosten van de reorganisatie de volgende bedragen voor de uitvoering van de elementen van dit Sociaal Plan resteren:

Eventuele overschrijdingen van de voor de uitvoering van dit Sociaal Plan gereserveerde bedragen, zoals hierboven genoemd, zullen primair worden gefinancierd uit de Behouden Som.

Slotbepaling
Dit Sociaal Plan heeft uitsluitend betrekking op de reorganisatie welke in januari 2004 in gang is gezet en dit Plan dient uitsluitend voor de compensatie van de werknemers wiens arbeidsplaats tengevolge van deze reorganisatie is komen te vervallen. Anderen kunnen aan dit Plan geen rechten ontlenen.


Bekrachtiging & Aanmelding als CAO
Partijen zullen dit onderhandelaarakkoord aan hun achterban voorleggen. Het resultaat hiervan wordt uiterlijk op 5 februari 2004 aan alle betrokken partijen kenbaar gemaakt.

Na bekrachtiging van deze overeenkomst wordt deze aangemerkt en aangemeld als Collectieve Arbeidsovereenkomst bij het Ministerie van SZW.

Aldus opgemaakt en ondertekend te Rotterdam 28 januari 2004.



RTV Rijnmond NVJ FNV Kiem




W.E.O.Wehrmeijer Th. Bruning M. Eijgenberger
 


 
 

  rechts dit is kolom 1

NVJ-links

Wat de NVJ doet
Lidmaatschap
Cao's
Justitie/Politie
Perskaarten
Redactiestatuten
Stemlokaal

Secties

 Algemeen
Dagblad
Omroep
Publiekstijdschrift
Opinietijdschrift
Vaktijdschrift
 Freelance
 Persbureaus
 NVF (foto)
Plus
Vers in de Pers
Internet

Lokale media
 Sport 
 

Afdelingen

Rotterdam RJV
Midden-Nederland

Diensten

Advocaten&Juristen
Wet Openbaarheid van Bestuur





 

Onderzoek

De
Digitale
Journalist

 
Aanbevelingen:


 -----------

 -----------

-----------

-----------

Deskundigen, contact-
personen, organisaties
Login NVJ'ers  Info

-----------


-----------
-----------
-----------
-----------

-----------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

villamedia.nl

Home | Links | Prikbord | Vacatures | Forum | Over ons | NVJ | Disclaimer
Reageren:
redactie@villamedia.nl Telefoon NVJ: 020 -67 66 77 1