Freelance-journalist.nl
 
 
Nieuwe pagina 1

Een site van de sectie
Freelance van de
Nederlandse vereniging
van Journalisten

Nieuwsoverzicht
Adres, contact
Activiteiten

Bestuur
Leverings-
voorwaarden
Jaarverslag:
2004
2003
2002


Thema:
C2000

Archief en dossiers

 

 

 


*
E-mail Sectie:
Ellie Speet
E-mail Redactie:
Lotte van Doorn

 

 

Archief en Dossiers
Terug naar overzicht Archief en Dossiers

HOCO en NVJ-overleg omroeptarieven vastgelopen 
PERSBERICHT 1/9/2002

Het HOCO (Honorarium College Omroep) en de NVJ hebben vooralsnog geen overeenstemming bereikt over de tarieven voor de freelancers bij de omroep. Het HOCO houdt vast aan haar oorspronkelijke tarievenstructuur die de NVJ substantieel te laag vindt.
De NVJ pleit voor een honorering die aansluit bij de salariŽring van medewerkers in vaste dienst en waarbij een onderscheid wordt gemaakt naar beginnend, ervaren en zeer ervaren freelancers.
Voor uitzending en herhalingen via internet, themakanaal e.d. stelt de NVJ boven op de basistarieven een opslagpercentage van 20% voor, voor de beschikbaarheid gedurende het eerste jaar, en voor herhaling en beschikbaarheid na het eerste jaar nog eens 20%.

Voor de NVJ is het voorstel van de HOCO onbespreekbaar. Weliswaar heeft het HOCO in haar laatste voorstel de tarieven procentueel aangepast, maar voor de NVJ betekent dit geen realistische verbetering en blijft het voorstel onaanvaardbaar. Partijen constateren dat er een gat gaapt tussen het HOCO-voorstel en het uiterste bod van de NVJ. De NVJ zal haar leden over dit verschil in standpunten raadplegen.

Voor meer informatie: Thomas Bruning 035-6774030; Ellie Speet 020-6766771


 

Nieuwe pagina 1
villamedia.nl

Voorpagina Freelance | Naar NVJ | Naar VillaMedia
Reageren:
freelance@nvj.nl Telefoon NVJ: 020 -67 66 77 1