VillaMedia.nl
             
             

Nederlandse Vereniging
van Journalisten

De JournalistGenootschap /FreelancersAdvies / Mediadebat / de Fotojournalist.nl / Zoek Een Freelancer / Perskaarten

 

Links Persprijzen

 
Voor journalisten / Voor studentenVAN de pers / Eenmalige / Opgeheven
 

Journalinks  Nieuwskaart
Linksmenu

Beginpagina

Algemeen

Adressen
    Organisaties,
    opleidingen, enz.

Agenda's

Mediacijfers

Nieuwskaarten
 
  Nieuwskaart NL
    Nieuwsleveranciers
    Nieuwskaart BE
    Bestuurskaart BE

Het vak
 
  Awards NL
     Awards  internat.
 
  Beeld
    Gedragscodes
    Kwaliteit
 
  Omroep
    Onderwijs
    Open Source
 
  Prijzen
 
  Internet/telecom
    Taal
Beste rechtbank-
verslaggever van het jaar

.
 
De onderscheiding maakt deel uit van de verkiezing van de beste strafpleiter van Nederland door advocaten, georganiseerd door het programma `Peter R.de Vries Misdaadverslaggever´ van SBS6. Een enquête wees uit dat Fred Soeteman, rechtbankverslaggever van De Telegraaf, als meest deskundig werd beschouwd; hij werd geprezen om zijn human interest-stukken. Omdat er maar weinig rechtbankverslaggevers zijn, is het niet waarschijnlijk dat deze verkiezing een jaarlijks terugkerend onderdeel van deze wedstrijd wordt
Herman Wekkerprijs
 
De Sectie Engels van de Vereniging van Leraren in Vreemde Talen kende de Herman Wekkerprijs toe aan Charles Groenhuijsen (Nova) vanwege zijn berichtgeving over Amerika.
Journalist van de eeuw


 
De redactie van De Journalist heeft eind 1999 in samenwerking met ZIP, het tijdschrift van de Utrechtse School voor de Journalistiek, een top-25 van journalisten samengesteld die een stempel hebben gedrukt op de schrijvende pers van twintigste eeuw. De toptien bestond uit: H.J.A.Hofland, H.M. van Randwijk, Abraham Kuyper, Ischa Meijer, Bibeb, W.L.Brugsma, Frans Goedhart, Willem Wittkampf, Jan Blokker en Joop van Tijn.
NBG-mediaprijs De prijs werd eenmalig ingesteld t.g.v. het Jaar met de Bijbel door het Nederlands Bijbelgenootschap. Doel was het stimuleren van journalisten om op zorgvuldige wijze inspirerende publicaties of rtv-programma's te maken over de bijbel. De jury heeft echter unaniem besloten de NBG-mediaprijs van f 5000,- en een speciale bijbel niet uit te reiken omdat `het creatieve karakter en het innovatieve niveau van de inzendingen (negentien) niet die kwaliteit en wervingskracht hadden die lezers, luisteraars of kijkers daadwerkelijk aanzetten om de bijbel te gaan lezen´.
Oeuvreprijs Bij zijn afscheid van AT5 heeft voormalig verslaggever Ton van Rooyen, uit handen van burgemeester Patijn, een `oeuvreprijs´ ontvangen.
Radioprogramma van de eeuw Luisteraars van Radio 3 hebben de Avondspits gekozen tot radioprogramma van de eeuw.
Televisieprogramma van de eeuw Het NOS Journaal. Onderdeel van de uitreiking van de Academy Awards. Op de tweede, resp. derde plaatst, staan Nova en Van Kooten & De Bie.
Wolfert van Borselenpenning De Gemeente Rotterdam heeft tijdens de feestelijkheden van het tienjarig bestaan van de Rotterdamse postdoctorale opleiding journalistiek, de Wolfert van Borselenpenning overhandigd aan Henk Hofland. Hofland kreeg de onderscheiding vanwege zijn columns, verhalen, romans en artikelen en vanwege zijn medewerking aan de opleiding journalistiek. De penning wordt uitgereikt aan mensen die in een leidinggevende functie activiteiten hebben ontplooid ten behoeve van de Rotterdamse samenleving

 
villamedia.nl

Home | Links | Prikbord | Vacatures | Forum | Over ons | NVJ | Disclaimer
Reageren:
redactie@villamedia.nl Telefoon NVJ: 020 -67 66 77 1