website over journalistiek

Villamedia Magazine jaargang 3, nummer 15

In dit nummer

Een enkeltje Parijs

Eveline Bijlsma is sinds april correspondent in Parijs voor De Telegraaf. ‘Je moet niet de hele dag thuis alleen achter je computer blijven zitten. Als je geen ideeën hebt, geen mensen belt, er niet op uit trekt; dan gebeurt er niks.’

De klas van Marten Blankesteijn

De een werd wegbezuinigd in de plaatselijke supermarkt, de ander ging bij gebrek aan journalistiek werk maar verder studeren of op reis. Degenen met het ‘heilige vuur’ bluften zich echter overal binnen. Hoe het ‘de beste klas ooit’ verging.

Profijt van een prijs

De Scriptieprijs wisselde van naam en van datum en plaats van uitreiking, maar is er nog steeds. Drie opeenvolgende jury’s beoordeelden tientallen scripties en bekroonden er 21 (sommigen ex-aequo). 
Wat is er van de winnaars geworden? 
En wat betekende…

De Speld wil serieus zijn in onserieusheid

Drie jaar lang werkten medewerkers van de satirische website De Speld voor nop. Maar sinds vorig jaar druppelt het geld binnen, onder meer via een wekelijkse radiorubriek bij WNL en een pagina In De Pers. En hun humor begint een begrip te worden.

Bekentenissen van een stagebegeleider

Een lange rij stagiairs zag redacteur Frans Oremus van Villamedia de afgelopen jaren voorbij trekken. Tot voor kort lekker rustig vanaf de zijlijn. Maar – sinds het vertrek van een collega enige tijd geleden – mag hij zich stagebegeleider noemen.…

Ardy en Aad, beginner en veteraan

Publieke omroep, verzuiling, GeenStijl, vakmanschap en de stand van de journalistiek. Beginner Ardy Stemerding (30, verslaggever WNL’s Vandaag de Dag) en veteraan Aad van den Heuvel (76, journalist, schrijver en programmamaker) spreken over het vak.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.