Paul van Bueren — Geplaatst op dinsdag 7 mei 2013, 12:55

Shirak en Ezzedin

Ooit gevlucht omdat het in hun land te gevaarlijk voor ze is. In Nederland gekomen met hoop en wens op een beter leven. Zoekend naar veiligheid en een dak boven hun hoofd. Jaren gewacht. Niks gekregen. Ze moeten terug naar het land van herkomst, maar dat kan niet, dat is niet mogelijk. Niet omdat ze niet willen, simpelweg omdat het nog altijd te gevaarlijk voor hen is. Nu leven ze dus ‘illegaal’ in Nederland. Zonder hoop, wachtend op dat wat er gaat gebeuren.

Kunstenares Tinkebell heeft met het project “Home Sweet Home” in Vlissingen aandacht gevraagd voor dit probleem: de opvang van mensen die illegaal in Nederland verblijven. Het is een onzichtbaar probleem, mensen leven in angst en ondergedoken, bang om opgepakt en uitgezet te worden. Geef de mensen achter het stempel ‘illegaal’ een gezicht.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.