Langlopend evenement

World Press Photo Expostie 2020

17 juli 2020, 10:00–30 augustus 2020, 17:00
Beeld en Geluid Den Haag: Zeestraat 82, 2518 AD Den Haag

Op 17 juli opent de World Press Photo Expositie 2020 in het nieuwe mediamuseum Beeld en Geluid Den Haag. De tentoonstelling, die tot en met 30 augustus te zien is, toont ruim 150 internationaal bekroonde foto’s. Voor inwoners of bezoekers van de stad en omgeving is het de eerste tentoonstelling die te zien is in Beeld en Geluid Den Haag, dat in september officieel zijn deuren opent met een eigen vaste tentoonstelling. Het museum heeft een ‘corona-proof’ opstelling gemaakt zodat bezoekers op een veilige manier de tentoonstelling kunnen bezoeken. Kaarten voor specifieke tijdslots zijn vanaf vandaag online te bestellen.

Rol van de burger zichtbaar in het mediamuseum
Foto’s van protesten staan centraal in de tentoonstelling. In het bijzonder wordt de rol van de jeugd in het agenderen van maatschappelijke kwesties uitgelicht. De World Press Photo Expositie sluit daarmee naadloos aan op de thematiek van het nieuw te openen museum waarin o.a. het toenemende belang van het individu als mediamaker wordt geduid.

“Kunnen zeggen én tonen wat je wilt is een grondrecht waar onze democratie op drijft. Beeld en Geluid Den Haag nodigt bezoekers uit om mee te denken over de rol van journalisten, machthebbers, bedrijven, maar ook zij zelf -bijvoorbeeld door het delen van berichten en foto’s op social media- innemen in het publieke debat. Met World Press Photo halen we een gedroomde tentoonstelling in huis. Ik ben ontzettend trots dat we nog voor onze officiële opening in september bezoekers in/aan Den Haag een voorproefje kunnen geven van al het moois dat op til staat.” - Tom De Smet, directeur Beeld en Geluid Den Haag.

Ook World Press Photo onderschrijft het belang van het tonen van deze tentoonstelling in Den Haag: "De behoefte aan betrouwbare visuele journalistiek is nog nooit zo groot geweest. Wij zijn trots dat we de tentoonstelling in Den Haag kunnen laten zien, de internationale stad van vrede en recht." - Arnoud van Dommele, zakelijk directeur World Press Photo.

Museumbezoek nieuwe stijl
Uiteraard zijn er ruimschoots maatregelen getroffen om de bezoeker binnen de coronamaatregelen een optimale beleving te garanderen. Om bezoekersstromen te reguleren en drukte bij de ingang te voorkomen zijn kaarten online in specifieke tijdslots verkrijgbaar. In het museum geldt een eenrichtingsroute, zijn er volop desinfecterende middelen aanwezig en kan er in een veilige anderhalve-meter opstelling gebruik worden gemaakt van de horeca.

Tickets zijn hier te koop

De tijdelijke expositie World Press Photo is van 17 juli tot 30 augustus. We zijn iedere dinsdag t/m zondag open van 10:00 uur -17:00 uur.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.