Bijeenkomst

World Press Freedom Conference 2020

9 december 2020, 09:00–10 december 2020, 23:00
Online

De World Press Freedom Conference staat dit jaar in het teken van 'Journalism without Fear or Favour'. Vanwege de coronamaatregelen vindt WPFC 2020 plaats in digitale vorm, waarbij het World Forum in Den Haag als uitvalsbasis dient.
Tijdens de twee dagen durende conferentie zullen verschillende sprekers aanwezig zijn, waaronder:

Maria Ressa: mede-oprichter en CEO van het onafhankelijke journalistieke platform, Rappler, in de Filipijnen. Ressa hangt een gevangenisstraf van 6 jaar boven het hoofd vanwege 'cybersmaad'. Zij werkte voor CNN bijna 20 jaar als hoofdonderzoeksjournalist in Zuidoost-Azië. Maria Ressa was opgenomen in TIME's Persoon van het Jaar 2018 als een van de journalisten wereldwijd, die zich inzette in de strijd tegen desinformatie. Daarnaast was zij jurylid voor de UNESCO/Guillermo Cano World Press Freedom Prize in 2018;
Carmen Aristegui: een van de belangrijkste journalisten en opinieleiders in Mexico en nieuwsanker bij het Spaanstalige CNN;
Lina Attalah: hoofdredacteur van de onafhankelijke online krant Mada Masr en onlangs door TIME genoemd als een van de 100 meest invloedrijke personen in 2020;
Matthew Caruana Galizia: onderzoeksjournalist en zoon van Daphne Galizia, de Maltese journalist die in 2017 omkwam door een autobom.

Programma:
De conferentie begint en eindigt met een ceremonie. Daartussenin kunnen deelnemers in totaal 15 sessies bijwonen, over bijvoorbeeld:
- de impact van COVID-19 op de continuïteit van media
- nieuwe vormen van aanvallen op journalisten en de gendergerelateerde dimensies van veiligheid
- voorkomen van straffeloosheid in geval van misdaden tegen journalisten
- promoten van diversiteit in de media
en de uitdagingen op het gebied van regulatie van online content.

Ook zal tijdens de conferentie de 2020 UNESCO/Guillermo Cano World Press Freedom Prize uitgereikt worden aan de Colombiaanse onderzoeksjournalist Jineth Bedoya Lima. Zij is bekend om haar volhardende onderzoek naar het gewapende conflict en het vredesproces in haar land, ondanks de grote risico's en tweemaal ontvoerd te zijn geweest.

Registreren kan via deze link. Wees op tijd, want het aantal plaatsen is beperkt.Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.