website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Wintertuinsessie: Clichévrije liefdesverhalen

Melissa Oldenburger — Geplaatst op maandag 11 februari 2019, 14:15

Agenda dinsdag 26 februari 2019, 20:00 - dinsdag 26 februari 2019, 23:00 , De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, 1053 WP Amsterdam

Liefde loopt vaak als een rode draad door een mensenleven en wordt in de literatuur op talloze geslaagde en minder geslaagde wijzen verbeeld. Als het om liefde gaat, is bijna iedereen ervaringsdeskundige. Hoe kun je schrijven over deze diepgevoelde, collectieve en toch heel persoonlijke menselijke ervaring? En zijn schrijvers op hun beurt verantwoordelijk voor hoe wij de liefde zien?

Gewapend met deze vraag gaat Helena Hoogenkamp in deze talkshow in gesprek met Peter Verhelst, Mounir Samuel, Corine Koole en Radna Fabias. Zij zullen voordragen uit eigen werk en daarnaast ingaan op hoe zij de clichés vermijden en hun eigen visie op de liefde verwerken in hun gedichten en romans. Ook het publiek wordt gevraagd om mee te zoeken naar de grootste liefdesclichés en hoe die onze romantische verwachtingen vormen.

Dit programma is onderdeel van de Wintertuinsessies, een reeks literaire talkshows waarin jonge schrijvers de kans krijgen om hun ideale avond samen te stellen en te hosten. Deze editie is een samenwerking tussen De Nieuwe Oost | Wintertuin en De Nieuwe Liefde en wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.