persveilig seminar

Bijeenkomst

‘Welkom in vinkjesland’ – een gesprek met Hassan Bahara

26 maart 2023, 16:00–18:00
Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam Laatste wijziging: 16 maart 2023, 08:48

De aandacht voor kansenongelijkheid is groot, maar degenen die erover spreken en schrijven zijn veelal de ‘bezorgde invloedrijken’. Dat schrijft Volkskrant-journalist en schrijver Hassan Bahara in zijn essay ‘Welkom in vinkjesland, lieve achterstandskinderen, het is hier teringsaai’ dat massaal werd gelezen en gedeeld. Bahara, zelf opgegroeid in een achterstandswijk én zelf sociale klimmer, voegt met dit essay nu zijn eigen perspectief toe.

Hoe is het om aan te komen in het door Bahara zogenoemde ‘vinkjesland’? Welke uitdagingen kom je tegen? Zul je je er ooit écht thuisvoelen en hoe verhoud je je tot de omgeving waar je vandaan kwam?

In de vijfde editie van ‘Shermin op Zondag’ praat Shermin Chavoushi verder met schrijver en journalist Hassan Bahara. Ook zullen andere gasten aanschuiven om mee te praten over dit onderwerp.

Link naar het essay: “Welkom in vinkjesland lieve achterstandskinderen het is hier teringsaai” (Volkskrant, 3 maart 2023)

Hassan Bahara (1978) is schrijver, journalist en columnist. In 2006 verscheen zijn veelgeprezen roman Een verhaal uit de stad Damsko. Het leverde Bahara een nominatie voor de Selexyz Debuutprijs op. Bahara schreef als journalist onder meer voor NRC Handelsblad, Vrij Nederland en werkte als redacteur voor De Groene Amsterdammer. Momenteel is Hassan als journalist en mediaverslaggever verbonden aan De Volkskrant.

Tickets zijn hier te koop

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.