— donderdag 21 maart 2013, 09:14

Wegener verkoopt AutoTrack.nl

Uitgeverij Wegener heeft de automotive website Autotrack.nl verkocht aan De Persgroep. Dat meldt de uitgever vandaag. De transactie heeft een waarde van 26 miljoen euro, ruim zeven keer het Ebita-resultaat van Autotrack.nl, dat in 2012 3 miljoen euro bedroeg. Directeur Wegener Digital Sander van den Hout stapt als gevolg van de overname over naar De Persgroep. Als onderdeel van de transactie is overeengekomen dat De Persgroep ook het intellectuele eigendomsrecht op de merknaam en bijbehorend internetdomein van JobTrack verwerft. De Persgroep heeft - in een aparte overeenkomst - het recht verworven om advertenties in de print en online media van het Wegener-portfolio te plaatsen ter waarde van 2 miljoen euro. Alle inkomsten gaan naar het verlagen van Wegeners bankschuld. De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de Centrale Ondernemingsraden van Wegener en De Persgroep.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.