— woensdag 21 december 2011, 09:12

Weespernieuws waarschuwt Dichtbij.nl

De uitgever van Weespernieuws, drie van zijn journalisten en de Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP) hebben via advocaat Jan Erik van der Wolf Dichtbij.nl dringend verzocht te stoppen met nieuwsaggregatie. In de brief wordt Dichtbij.nl gemaand om op haar nieuwssites elk gebruik van tekst, die is overgenomen of die wordt geciteerd van weespernieuws.nl, 'te staken en gestaakt te houden'. Gebeurt dat niet, dan behouden de uitgever en de NNP zich het recht voor de rechter om een uitspraak te vragen. Dichtbij.nl publiceert op de Gooise editie regelmatig artikelen die afkomstig zijn van Weespernieuws.nl, met bronvermelding en link naar Weespernieuws. Maar volgens Van der Wolf wordt er inbreuk gemaakt op auteursrecht en kan er geen beroep worden gedaan op citaatrecht, noch op persexceptie.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.