persveilig seminar

Langlopend evenement

Web Archiving Conference

11 mei 2023, 09:00–12 mei 2023, 17:00
Beeld en Geluid Hilversum, Media Parkboulevard 1, Hilversum Laatste wijziging: 28 februari 2023, 12:40

De Webarchiveringsconferentie van het International Internet Preservation Consortium (IIPC) vindt dit jaar bij plaats bij Beeld & Geluid in Hilversum. Binnen IIPC werken professionals samen in projecten en werkgroepen die zich richten op verschillende aspecten van webarchivering.

De jaarlijkse Webarchiveringsconferentie brengt webarchiveringsdeskundigen van over de hele wereld samen en richt zich tot een breed publiek, waaronder archivarissen, curatoren, softwareontwikkelaars, onderzoekers die met digitaal materiaal willen werken en deskundigen op het gebied van digitale bewaring.

Eliot Higgins, oprichter van Bellingcat, en Marleen Stikker, oprichter van Waag zijn de keynote sprekers van de conferentie. Lees meer over de keynote speakers op IIPC's keynote sprekers pagina.

Meer informatie
Voor meer informatie over het programma en de keynote sprekers, kijk dan op de website van de IIPC. Voor meer informatie over je bezoek aan Hilversum, zoals accommodaties, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden, raadpleeg dan de pagina met praktische informatie.

De IIPC Web Archiving Conference wordt mede georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid en KB, Koninklijke Bibliotheek.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.