website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Wat is Brussel: Hoe werken de Europese verkiezingen

NVJ Academy — Geplaatst op vrijdag 18 januari 2019, 09:49

Agenda maandag 25 maart 2019, 14:00 - maandag 25 maart 2019, 17:00, NVJ Johannes Vermeerstraat 22 1071 DR Amsterdam

Europese politiek heeft een grote invloed op onze nationale, regionale en lokale politiek. Maar veel zaken gaan in Brussel en Straatsburg net even anders dan in Den Haag dat we zo goed kennen. Dat betekent wel dat wij journalisten wat extra stappen moeten zetten om aan de juiste informatie te komen. Met de Europese verkiezingen in zicht (23 mei 2019) is er weer alle reden om je kennis van de EU te verstevigen of op te frissen!

Met de training Wat is Brussel: verkiezingen #EP2019 door prof. Dr. Anna van der Vleuten (hoogleraar Contesting Europeanization, Radboud Universiteit Nijmegen) heb je straks de juiste kennis om verslag te doen van de verkiezingen van het Europees Parlement en het daaropvolgende politieke steekspel tussen het Europees Parlement en lidstaten om een nieuwe Europese Commissie te vormen.

Andere sprekers:
Ingelise de Boer van het Europees Parlement in Nederland legt uit wat de belangrijkste onderwerpen zijn van de campagne en hoe de verkiezingen zijn georganiseerd en ook waarom dat zo is.
Elisabeth Lannoo van de Europese Commissie legt uit hoe de vorming van de nieuwe Europese Commissie in zijn werk gaat en hoe je dat kunt volgen. Ook zal ze ingaan op een van de grootste zorgen in Brussel, beïnvloeding van de verkiezingen.
Moderator Simon Trommel is bestuurslid van de NVJ-sectie Internet en als freelance verslaggever volgt hij de Europese Unie voor meerdere media in Nederland, Brussel en Straatsburg.

Leerpunten:

- Na deze training ben je goed voorbereid om verslag te doen van de Europese verkiezingen in mei van dit jaar
- Na deze training heb je de juiste bagage om de goede vragen te stellen en de juiste analyses te maken.
- Deze training legt een goed fundament onder de Europese dimensie in jouw journalistieke specialisatie.
- Met deze training leer je snel de weg door wat soms een Europees labyrint lijkt, en weet je waar je de goede informatie snel haalt.
- En we voorzien je van tips om goed te netwerken.

Kosten
Prijs niet-leden € 15,- / Prijs 20% korting € 12,- / Prijs 30% korting € 10,50
Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ.
Leden van de NVJ, NVF, Nieuwspoort en De Coöperatie ontvangen 20% tot 30% korting op de toegangsprijs. Je ledenprijs is zichtbaar wanneer je bent ingelogd.
Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.

Overige informatie
Inloop vanaf 13.30 uur.
Maximaal 20 deelnemers.

Schrijf je hier in

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.