Bijeenkomst

VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek Macht & Onmacht

19 november 2021, 09:30–20 november 2021, 17:00
Brussel

Het thema dit jaar is Macht en Onmacht: over hoe journalistiek zich verhoudt tot de macht. Na een jaar waarin Apache bijna het veld moest ruimen, Brussels politiegeweld eindelijk aandacht kreeg, er in Den Haag een kabinet viel over de toeslagenaffaire en een debat losbarstte over bestuursculturen, luidt steevast de vraag: hoe houdt de journalistiek zich staande in een krachtenveld dat openheid predikt maar steeds geslotener lijkt?

Kortom, we gaan het hebben over het controleren van de macht in coronatijden. Over de Wet openbaarheid bestuur en de opvolger daarvan. Over graven door de papierstapels van de Europese Unie en over de inzet van artificiële intelligentie bij onderzoek. Over mentaal én fysiek gezond blijven terwijl het vak steeds meer onder vuur ligt. Over RegEx en Python. Over het interviewen van bronnen met trauma’s. Over de ambacht van de geschreven longread en het monteren van een onderzoeksjournalistieke podcast. Over de zin en onzin van een Raad voor de Journalistiek, en hoe die verder moet nu redacties steeds terug blaffen in de richting de hond die over hen waakt.
En nog veel en veel meer. De komende maanden maken wij namen bekend.

In verband met corona bestaat de mogelijkheid dat de conferentie online zal worden gehouden. Voor meer informatie, klik hier.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.