Bijeenkomst

VVOJ Conferentie 2020

26 november 2020, 09:00–23:59
Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

Corona heeft dit kalenderjaar bijna volledig platgelegd maar journalisten ploeterden samen met andere cruciale beroepen door. Een aantal van ons werkten zelfs harder dan ooit. Juist in een jaar waarin regeringen ingrijpende besluiten nemen “met 50 procent van de kennis” is bij elkaar komen om te discussiëren over het vak belangrijker dan ooit.

Wat ging er goed? Wat is eigenlijk kritische journalistiek in crisistijd? Waar houdt het ‘samen’ op en begin je als waakhond terug te blaffen?
Het thema dit jaar drong zichzelf nogal op:
Kritisch in crisistijd – Onderzoeksjournalistiek als de angst toeslaat
Zoals journalisten de afgelopen zes maanden balanceerden tussen verantwoord omspringen met informatie en opzoek gaan naar waar het schuurt, is de VVOJ opzoek gegaan naar een manier om een veilige conferentie te organiseren. Die is door het virus anders dan voorgaande jaren. Het duurt één dag (26 november), vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en is zowel online als offline te volgen. Het grote voordeel dit jaar? De sessies die je niet kon bijwonen kun je later terugkijken!

De komende weken maken wij het programma bekend al lichten we alvast één tipje van de sluier: de altijd briljante Volkskrant-columnist Sheila Sitalsing schrijft dit jaar het VVOJ-essay en komt erover vertellen in Amsterdam.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.