website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Verslaggeving in conflictgebieden

Raymond Bruijns — Geplaatst op Tuesday 7 March 2017, 10:37

Agenda Monday 17 December 2018, 09:30 - Monday 17 December 2018, 17:00 , Harskamp

In een groot deel van de wereld is het veilig om te reizen, maar in een even zo groot deel van de wereld is dat het niet. Ontvoeringen, (terreur)aanslagen, gewapende conflicten en criminaliteit zijn in Afrika, Azië, Zuid- en Midden-Amerika en het Midden-Oosten aan de orde van de dag. Journalisten, fotografen, hulpverleners en zakenmensen die naar dit soort gebieden reizen lopen grote risico’s.

De NVJ Academy en de Koninklijke Landmacht organiseren dit najaar weer een 3-daagse training voor journalisten die plannen hebben om naar conflictgebieden af te reizen. Tijdens deze training word je voorbereid op het maken van gevaarlijke reizen, want een goede voorbereiding is het halve werk! Wat neem je mee? Welk hotel reserveer je? Waar moet je op letten als je aankomt? Met wie reis je rond? Welke auto neem je? Wat zijn de valkuilen en hoe kan je die zo goed mogelijk omzeilen? Het minimaliseren van de risico’s, daar gaat deze training over.

De cursus wordt gegeven en begeleid ervaringsdeskundige Peter ter Velde, verslaggever NOS. Naast theoretische kennis en praktische tips staat het programma bol van activiteiten. Onder andere wordt er aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

- hoe benader je roadblocks
- hoe ga je om met gijzelingssituaties
- het verrichten van levensreddende handelingen
- wat moet je doen op het moment dat er geschoten wordt

Lees ook:

"Daar sta je met je camera en wat doe je dan?"

FAQ Verslaggeving in conflictgebieden

Kosten
- Prijs niet-leden € 1.000,- / Prijs 50% korting € 500,-
- Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ. Leden van de NVJ, NVF, Nieuwspoort en De Coöperatie ontvangen 50% korting op de toegangsprijs.
- Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.

Overige informatie
- Bij deze training zijn ontbijt, lunch, avondeten en overnachting inbegrepen.
- De training start op de eerste dag om 09.30 uur en eindigt de derde dag uiterlijk om 17.00 uur.
- Maximaal 15 deelnemers.

Aanmelden kan hier
Smart octo banner