website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘Trump wil sites over klimaatverandering offline hebben’

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in censuur op donderdag 26 januari 2017, 15:36

Nieuws

Het was al bekend dat de Amerikaanse president Donald Trump een klimaatscepticus is, in het verleden noemde hij klimaatverandering een hoax, nu lijkt het er op dat hij ook actie gaat ondernemen om onwelgevallige informatie te verwijderen. Op de website van het Witte Huis is de pagina over klimaatverandering al offline gehaald.

Trump zou verder het Amerikaanse federale Milieuagentschap EPA hebben bevolen om hun pagina over klimaatverandering offline te halen. Daardoor dreigt veel wetenschappelijk werk van jaren verloren te gaan, zeggen medewerkers tegen Reuters. De maatregel is nog niet publiek bekendgemaakt, maar is uitgelekt via medewerkers van het EPA. Volgens hen zijn alle contracten en uitgaven van het EPA voorlopig bevroren en is het niet duidelijk hoe lang dat gaat duren. Maar de verwachting is dat het niet lang meer zal duren voor de sites offline gaan.

Het Canadese bedrijf PageFreezer, gespecialiseerd in het archiveren van websites, heeft inmiddels zijn diensten verleend om de de belangrijkste databases te downloaden en websites te archiveren, schrijft Bright.

Vorig jaar december liet The Internet Archive ook al weten een back- up van het gehele internet aan te laten leggen in Canada, uit angst voor de plannen van Trump.

Slate meldt dat naast EPA ook bij het Amerikaanse ministerie van landbouw medewerkers niet meer met media mogen praten. Maar Slate houdt nog wel een slag om de arm: het kan ook te maken hebben met de presidentswisseling.

Het Amerikaanse National Park, de overheidsdienst die natuurparken en nationale monumenten beheert, kreeg eerder zelfs een Twitterverbod opgelegd door de nieuwe regering, meldt de NOS. Het verbod werd ingesteld nadat ze een foto van de inauguratie van Trump vergeleken met die van Obama, waarbij de opkomst voor Obama beduidend groter was. Tweets op het account van het Badlands National Park werden later verwijderd. Vervolgens dook het alternatieve account “onofficiële Resistance team” van de Park Service op. Wie achter het account zitten, is onbekend. Ook andere parken hebben alternatieve accounts.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.