— donderdag 1 september 2022, 14:35 | 0 reacties, praat mee

Trouw zet in op duurzaamheid met nieuwe fusie-redactie Duurzaamheid & Economie

Trouw heeft duurzaamheid al langer in het oog, onder meer met de Duurzame 100, waarbij het de meest duurzame initiatieven in Nederland belicht.

Dagblad Trouw fuseert de zelfstandige redactie Duurzaamheid & Natuur, waar onderwerpen over klimaat en milieu aan bod kwamen met de Economie-redactie. "Daardoor ontstaat er een grote, krachtige redactie Duurzaamheid & Economie die de transitie van de economie in Nederland en de rest van de wereld kritisch zal volgen", schrijft Trouw. Laatste wijziging: 1 september 2022, 14:38

Duurzaamheid, klimaat, natuur en de eindigheid van natuurlijke hulpbronnen “nestelen zich in de haarvaten van de economie”, stelt de krant. Overheid en bedrijfsleven staan de komende decennia voor de taak opwarming van de aarde af te remmen en de economie duurzamer vorm te geven. “In dit licht is het logisch om de nu nog twee aparte redacties samen te voegen’, stelt Trouw.

Duurzaamheid & Natuur bestond ruim tien jaar als zelfstandige redactie. Binnen Duurzaamheid & Economie worden onderwerpen gevolgd met eigen nieuws, onderzoeksjournalistiek, verdiepende verhalen, columns en een podcast.

Ingrid Weel is benoemd als nieuwe chef van deze fusie-redactie. Trouw wil met de veranderingen uitdragen dat duurzaamheid het onderwerp is waar het journalistieke energie in gaan steken, na met de kernredactie Duurzaamheid & Natuur ruim tien jaar geleden “het voortouw te hebben genomen”.

Bekijk meer van

Trouw Ingrid Weel

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.