basis naar compleet

Langlopend evenement

Top 10 Nieuws- en sportfoto’s 2023

1 februari 2024, 10:00–14 april 2024, 17:00
Beeld en Geluid Den Haag, Zeestraat 82, 2518 AD Den Haag Laatste wijziging: 12 januari 2024, 11:10

Kom kijken naar de beste Nederlandse nieuws- en sportfoto’s van het jaar. Op 9 januari 2024 werden in het Atrium Den Haag voor de eerste keer de prijzen uitgereikt voor de Nieuwsfoto en de Sportfoto van 2023. In deze tentoonstelling is de top 10 te zien met onderwerpen over politiek, samenleving en sport.

NIEUWSFOTO
De juryprijs voor de beste nieuwsfoto ging naar Sem van der Wal voor zijn foto van Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD), Mona Keijzer (BBB), Pieter Omtzigt (NSC), Geert Wilders (PVV) en Caroline van der Plas (BBB) die overleggen over hun eerste gezamenlijke motie, tijdens het debat over de verkiezingsuitslag.

SPORTFOTO
De juryprijs voor de beste sportfoto ging naar Robin van Lonkhuijsen. Hij maakte de foto van Sifan Hassan toen ze viel, vlak voor de finish in de finale 10.000 meter WK Atletiek in Boedapest waardoor ze goud miste.

PUBLIEKSPRIJZEN
De publieksprijs was voor Pim Ras die de tienduizenden Feyenoord-fans vastlegde, zingend voor het stadhuis op de Rotterdamse Coolsingel, na het 16ste landskampioenschap voetbal van Feyenoord.

Het publiek koos andermaal voor Feyenoord. Tom Bode kreeg de publieksprijs voor zijn foto waarop Lutsharel Geertruida van Feyenoord juicht, na het scoren van de 2-3 tegen Ajax in de Amsterdam ArenA.

OVER DE EXPOSITIE
Van 1 februari t/m 14 april zijn de 10 beste nieuws- en sportfoto's gratis te bewonderen op de begane grond in museum Beeld & Geluid in Den Haag. Waan jezelf langs alle beelden met een grote impact van het afgelopen jaar, van belangrijke politieke debatten tot de valpartij van Sifan Hassen die zo haar gouden medaille uit handen zag glippen. Een expositie om weer even terug te keren in 2023 en de momenten die een grote indruk hebben achtergelaten in de samenleving te herbeleven.

De verkiezing en tentoonstelling worden georganiseerd door Stichting Nieuwsfoto. De stichting is opgericht op initiatief van ANP (Algemeen Nederlands Persbureau), Beeld & Geluid en NSP (Nederlandse Sportpers). De gemeente Den Haag is een van de partners en belangrijkste sponsoren van het evenement.

Gratis te bezoeken op de begane grond van het museum.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.