persveilig seminar

Bijeenkomst

Tilburgs Media-café: de lokale journalistiek van de toekomst

26 maart 2023, 14:30–15:00
Muziekpodium Paradox, Telegraafstraat 62, 5038 BM Tilburg Laatste wijziging: 7 maart 2023, 08:54

Het nieuwe mediabeleid van de stad Tilburg is erop gericht de lokale journalistiek te versterken en daarvoor is t/m 2026 € 400.000 per jaar vrij gemaakt. Maar hoe werkt dat? Hoe ziet die lokale journalistiek er in de toekomst uit? Want hoe bereik je de doelgroep, ehm… community, als iedereen op internet zijn eigen informatie bijeenraapt? Wie bedient de lokale media eigenlijk en hoe ziet dat medialandschap er over 50 jaar uit?

Dit onderzoek over De staat van de lokale nieuws en informatievoorziening 2022 – het burgerperspectief van het Commissariaat van de Media geeft aan dat het glas half vol is. Lokale journalistiek wordt gewaardeerd, maar het aanbod zou nog beter moeten inspelen om bepaalde doelgroepen (bv jongeren) beter te bereiken.
Kom naar het Mediacafé en praat mee over De lokale journalistiek van de toekomst!

Het Tilburgs Mediafonds organiseert deze bijeenkomst op zondag 26 maart. Tijdens dit informatieve publieksmoment laat het onafhankelijke stimuleringsfonds voor de lokale journalistiek aan de hand van voorbeelden zien wat er de afgelopen jaren is bereikt. Ook zullen jonge journalisten van de NOS en van NRC Handelsblad vanuit hun ervaring vertellen over hoe zij hun doelgroep bereiken met andere middelen of via andere kanalen dan de traditionele. Wethouder Yusuf Çelik komt uitleggen wat het nieuwe mediabeleid van de gemeente inhoudt.

Alle lokale journalisten en overige geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd voor deze middag, die wordt opgeluisterd met bijdragen van cartoonist Jeroen de Leijer en singersongwriter Julia. De presentatie is in handen van Ruben Bastiaanse en het volledige programma is te vinden op de website van het Tilburgs Mediafonds.

Entree 3 euro. (PS: met het kopen van een kaartje voor dit programma geef je Paradox tevens toestemming je mailadres te delen met het Tilburgs Mediafonds.)

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.