— woensdag 27 mei 2020, 13:21 | 0 reacties, praat mee

Tien miljoen in nieuw noodfonds voor professionals in de creatieve industrie

ANP

Vandaag start het zogeheten Steunfonds Rechtensector, een noodfonds voor professionals in de creatieve industrie die worden geraakt door de coronacrisis. Er zit 10 miljoen euro in het fonds, waarvan de helft is toegezegd door minister Van Engelshoven (OCW).

De Federatie Auteursrechtbelangen, met de drie aangesloten koepels Platform Makers, Platform Creatieve Media Industrie (PCMI) en de vereniging van collectieve beheersorganisaties (VOI©E), heeft het initiatief genomen voor het noodfonds.

Het doel van de overheidsbijdrage vanuit OCW is om het creatieve proces van de totstandbrenging van (nieuwe) werken (boeken, journalistieke werken, beeld, muziek en films) te stimuleren, aldus de Federatie Auteursrechtenbelangen. Het Steunfonds Rechtensector wordt op dit moment nader uitgewerkt door de federatie en de betrokken collectieve beheersorganisaties.

Voor de uitvoering staan diverse sociaal-culturele fondsen van deze organisaties klaar.

Voorzitter Platform Makers Erwin Angad-Gaur zegt over het initiatief: “Op meer dan honderdduizend getroffen zzp’ers in de cultuursector kan 10 miljoen euro de nood uiteraard bij lange na niet ledigen. Toch hopen wij hiermee een klein verschil te kunnen maken door makers in staat te stellen te blijven creëren en te werken aan een herstart van de sector.” Meer bij Federatie Auteursrechtenbelangen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.