website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

TERUG OPERATIE INTERVIEW – FEMKE HALSEMA

Melissa Oldenburger — Geplaatst op maandag 11 februari 2019, 13:45

Agenda zondag 10 maart 2019, 16:00 - woensdag 6 maart 2019, 20:00 , De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 1017 RR Amsterdam Tijdens Operatie Interview wordt Khadija Arib geconfr

Niemand minder dan burgemeester Halsema doet mee aan het spraakmakende interviewprogramma Operatie Interview.
Afgelopen zomer werd Femke Halsema officieel beëdigd als burgemeester en werd daarmee de eerste ‘burgermoeder’ van Amsterdam. Haar benoeming verliep niet zonder tegenspraak. Er werd flink gediscussieerd over haar geschiktheid en er kwam zelfs een anticampagne tegen haar op gang. Aan Halsema nu de zware taak om te bewijzen dat ze een burgemeester van alle Amsterdammers kan zijn. Op 10 maart krijgt ze , net als haar voorganger Eberhard van der Laan, haar vuurdoop bij Operatie Interview. Hoe reageert ze in haar nieuwe functie op kritische vragen? Is ze net zo scherp en fel als tijdens haar periode in de Tweede Kamer?

1 gast, 3 geheime interviewers
Wie heeft de kunst van het
interviewen het meest onder de knie?

Over Operatie Interview

In Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en drie vlijmscherpe interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Wie heeft de ‘kunst van het interviewen’ volledig onder de knie?

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerende interviews. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en bekeerde Hedy d’Ancona topvrouw Neelie Kroes tot het feminisme.

Voor de meeste programma's in De Balie is een (beperkt) aantal persplaatsen beschikbaar. Pers dient zich altijd van tevoren aan te melden. Zonder bevestiging van accreditatie kan de toegang tot onze programma's helaas niet worden gegarandeerd. Fotografen en cameraploegen dienen altijd (ruim) van tevoren contact op te nemen. Ook voor interviewverzoeken kunt u bij de afdeling Communicatie terecht. Neem contact op met Lotte Kroese (hoofd Communicatie) of Simcha Goudsmit via communicatie(at)debalie.nl of +31 (0)20-5535170.​
COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.