website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Tentoonstelling New Dutch Photography Talent 2019

Sabien Froger — Geplaatst op Friday 2 November 2018, 12:29

Agenda Saturday 24 November 2018, 18:00 - Sunday 16 December 2018, 03:00 , Melkweg Expo, Marnixstraat 409, Amsterdam

New Dutch Photography Talent (NEW) is een initiatief van de makers van GUP Magazine. NEW is een boek, een catalogus, een toonaangevende publicatie waarin jaarlijks honderd opkomende fotografen worden gepresenteerd. New biedt in Nederland geboren of werkzame fotografen een internationaal platform en brengt nieuwe fotografie van Nederlandse bodem onder de aandacht bij liefhebbers en professionals. Het is een bron van inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie, en bovendien een boek vol vers onontdekt talent.

De zeven voorgaande edities van New Dutch Photography Talent, van 2012 tot 2018, zijn positief ontvangen door media en critici. Voor veel deelnemende fotografen is het een belangrijke stap gebleken: ieder jaar worden dankzij de publicatie meer talenten tentoongesteld op beurzen en in musea en galeries, gepubliceerd in magazines en gekocht door verzamelaars.

De jury, bestaande uit de GUP-redactie, Kahmann Gallery en fotograaf Bastiaan Woudt, heeft uit de honderden inzendingen een zorgvuldige selectie van 100 fotografen gemaakt. NEW 2019 is voorzien van een introductie door Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg, wie nuttig advies geeft aan nieuwe fotografen.

De groepstentoonstelling van NEW presenteert werk van alle 100 talenten. Dit jaar wordt de expositie gehouden op een nieuwe locatie: Melkweg Expo. Deze tentoonstellingsruimte voor fotografie is de ultieme partner voor NEW in het centrum van Amsterdam.

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdagavond 24 november aanstaande van 18:00 tot 22:00. De tentoonstelling loopt tot 16 december.

Klik hier voor meer informatie.
Smart octo banner