basis naar compleet

Langlopend evenement

Tentoonstelling ‘My First Smartphone’

11 februari 2024, 10:00–30 juni 2024, 17:00
Beeld en Geluid Den Haag, Zeestraat 82, 2518 AD Den Haag Laatste wijziging: 12 januari 2024, 08:57

In de nieuwe tentoonstelling 'My First Smartphone' bij Beeld & Geluid in Den Haag vieren we het moment waarop je je eerste smartphone krijgt. Met dat kleine wonder in je hand heb je ineens toegang tot een duizelingwekkende hoeveelheid mensen, plezier en kennis. We doen echt álles met onze smartphone. Maar hoe deden we dat vroeger eigenlijk? In deze tentoonstelling maken we kennis met diverse nostalgische apparaten en maken we de sprong naar de moderne tijd.

Tegenwoordig krijg je een eerste smartphone als je gemiddeld 8,4 jaar bent. Wat begint met een apparaat waarmee je filmpjes kijkt, spelletjes doet en met opa en oma chat, groeit uit tot je belangrijkste levensmaatje waarmee je de wereld in jouw broekzak bij je hebt, lief en leed deelt en... eigenlijk niet meer zonder kan.

APPS VOOR IEDERE LEEFTIJD
Bij elke levensfase horen nieuwe apps: van je eerste spelletjes, bankapp, school- en wedstrijdroosters tot navigatie, openbaar vervoer en nieuwsapps. Ieder levensjaar zijn er nieuwe apps en veranderen jouw behoeftes en je app collectie. Als kind maal je niet om een regenbui, maar op weg naar een feestje twintig jaar later is de buienradar onmisbaar. De liefde van je leven tegenkomen op straat is vervangen door swipen op de ontelbare dating apps, de foto apps om alles in vast te leggen hebben plaats gemaakt voor de plakboeken, en niet te vergeten de OV-app om je van A naar B te brengen zonder te verdwalen. En, en, en…

PRE-SMARTPHONE
Tot 2007 had niemand een smartphone. Hoe deden we dat vroeger zonder onze metgezel? Spoorboekjes, balboekjes, spaarbankboekjes, stadsplattegronden en contact-advertenties waren de oplossing. De komst van de smartphone heeft veel van dit soort dingen totaal overbodig gemaakt, waardoor ze niet meer terug te vinden zijn in het dagelijks leven. Speciaal voor deze expositie laten we mooie en bijzondere apparaten zien uit de collectie van Beeld & Geluid in Den Haag.

Ga op reis door de wereld van de smartphone als levensmaatje. Kom kijken naar voorwerpen uit de collectie die nu prehistorisch aanvoelen, maar eigenlijk pas 15 jaar geleden naar de achtergrond zijn verdwenen.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00

Tickets zijn hier te koop.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.