website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Tentoonstelling Het Perfecte plaatje

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op Thursday 6 December 2018, 16:12

Agenda Wednesday 12 December 2018, 20:00 - Tuesday 1 January 2019, 17:00 , Museum Hilversum, Kerkbrink 6, 1211 BX Hilversum

Hoe maak je een foto die raak is, die het verhaal vertelt en die je omverblaast? Kortom: wanneer is een foto het perfecte plaatje? Voor het derde opvolgende jaar is er een galerij van memorabele foto´s uit het tv-programma Het Perfecte Plaatje te zien in Museum Hilversum. De tentoonstelling wordt op woensdag 12 december om 20.00 uur geopend door fotograaf en jurylid William Rutten en Rene Geldermans, marketing directeur Canon IT&CG Benelux. Voor de ‘echte fans’ van het programma bestaat de mogelijkheid om aansluitend naar een uitzending te kijken.

De tentoonstelling Het Perfecte Plaatje omvat meer dan 100 fotowerken en diverse korte filmpjes. Het is een indrukwekkend beeldverslag van acht kandidaten die met elkaar de strijd aangaan en proberen de fotografie skills te verbeteren. De fotografen zijn Jim Bakkum, Herman den Blijker, Patty Brard, Ryanne van Dorst, Lieke van Lexmond, Ruben van der Meer, Mari van de Ven en Marlijn Weerdenburg. Als bezoeker ontdek je de magie van de media samen met fotografie.

Perfecte foto’s professionals
De foto’s worden in het programma beoordeeld door professionals uit het vak. William Rutten, die vele (inter)nationale sterren voor zijn lens heeft gehad, let vooral op het artistieke standpunt, terwijl documentairefotograaf Cynthia Boll kijkt of de foto een verhaal vertelt. Rutten en Boll vertellen in de expositie over de fotografische kwaliteit en tonen, samen met de andere gastjuryleden, ook hun eigen perfecte plaatje.

Het museum is elke dag van de week open voor publiek van 11 tot 17 uur. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is de tentoonstelling van 12 tot 16 uur te bekijken. Iedere dag is er om 14 uur een gratis rondleiding.
De orde van Chaos 2018