training eu starters

Langlopend evenement

Te bezichtigen: portret Peter R. de Vries

4 mei 2023, 10:00–4 mei 2024, 17:00
Beeld en Geluid Den Haag, Zeestraat 82, 2518 AD Den Haag Laatste wijziging: 8 mei 2023, 11:53

Jacqueline de Vries maakte een schilderij van Peter R. de Vries, de misdaadverslaggever die in 2021 op straat werd vermoord. Het schilderij is vanaf 4 mei een jaar lang gratis te bezichtigen in de Lounge van Beeld & Geluid in Den Haag.

Peter R. de Vries heeft zijn leven gegeven voor zijn werk. Na zijn overlijden schilderde Jacqueline de Vries, zijn ex-vrouw en moeder van zijn kinderen, een groots en bijzonder portret van hem. Zijn nalatenschap heeft zij letterlijk in het schilderij verwerkt met talloze krantenartikelen, het Wetboek van Strafrecht en hartverwarmende brieven van het publiek aan Peter R. in reactie op zijn aanslag en overlijden.

Het schilderij wordt gepresenteerd te midden van een verhalende tijdlijn waarin het werk van Peter R. als journalist centraal staat. Zijn aanpak dient als een schoolvoorbeeld van doortastende journalistiek, iets dat van essentieel belang is voor een goed functionerende democratie.

PETER R. DE VRIES FOUNDATION
Van het schilderij wordt in het museum ook een ansichtkaart en poster verkocht, waarvan de opbrengsten naar de Peter R. de Vries Foundation gaan. Deze stichting looft beloningen uit voor de gouden tips die leiden tot de oplossing van cold cases.

GRATIS TOEGANG
Als museum over nieuws en journalistiek vinden we het daarom een voorrecht om dit schilderij aan het publiek te kunnen tonen. Het schilderij is te zien op de begane grond van het museum, die gratis toegankelijk. Bezoekers hoeven geen museumkaartje te kopen om het schilderij te bekijken. Houd de website in de gaten voor de actuele openingstijden.

BEZOEKINFORMATIE
Datum
4 mei '23 - 5 mei '24
Locatie:
De Lounge, Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
Gratis toegang
Delen

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.